32 bin öğrenci özel okullar sınavında 2 saat ter döktü

Haber Giriş : 06 Haziran 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 ilde yapılan Özel Okullar Sınavı'nın sonuçları bir ay sonra açıklanacak. Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Yusuf Tavukçuoğlu, "Okulların kontenjanı 3 bin 659 olarak belirlendi. Ancak bu sayı 5 bine çıkartılabilir" dedi...

Sınav maratonu başladı. Dün 15 ilde 32 bin öğrenci iki saat boyunca özel okullar sınavında ter döktü.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Yusuf Tavukçuoğlu, sınavın sorunsuz tamamlandığını bildirdi. Tavukçuoğlu, derneğin Odakule'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul, Ankara, îzmir, Samsun ve Ga-ziantep'in de aralarında bulunduğu 15 ilde saat 10.00'da başlayan ve tek oturumda yapılan sınavın, saat 12.00 itibariyle tamamlandığını söyledi.

3 yanlış 1 doğruyu götürecek

Sınavda öğrenciler, Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgilerden,her alanda 25 olmak üzere toplam 100 soruyu yanıtlamaya çalıştı. Tavukçuoğlu, "Türkiye genelindeki 100 merkezde yapılan sınav sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" dedi.

Tavukçuoğlu, 32 bin 40 öğrencinin katıldığı sınavda, yaklaşık 4 bini gözetmen olmak üzere toplam 5 bin 30 kişinin görev yaptığını söyledi. Sınav değerlendirmesinde 3 yanlışın bir doğruyu götüreceğini anlatan Tavukçuoğlu, sonuçların ise Temmuz ayının ikinci haftasında ilan edileceğini bildirdi. Sınavların yapıldığı tüm illerdeki okulların, merkezi yerleştirme ile öğrenci alacağını da ifade eden Tavukçuoğlu, okulların alacağı öğrenci sayısının 3 bin 659 olarak belirlendiğini, ancak bu rakamın daha sonra ek kontenjanlarla 5 bine çıkartılabileceğini sözlerine ekledi.


vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber