MMO, 2 belediye ile daha asansör protokolü imzaladı

Makine Mühendisleri Odası(MMO) Adana Şubesi ile Osmaniye'nin Kadirli ve Düziçi belediyeleri arasında asansörlü binaların asansörlerinin yıllık ve ruhsat kontrolü ile ilgili işbirliği protokolü imzaladı. Protokol, belediye sınırları içindeki binaların asansörlerinin yıllık ve ruhsat kontrolünü kapsıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşbirliği protokolü, MMO Adana Şube Sekreteri Hasan Emir Kavi ve Osmaniye İl Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Celal Bayar Öztürk ile Düziçi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Koçak'ın katıldığı törenle imzalandı. MMO Adana Şube Sekreteri Hasan Emir Kavi, Adana'da Sarıçam, Yüreğir, Çukurova ve Karataş ilçe belediyeleri ile gerçekleştirdikleri protokolü Osmaniye'nin Kadirli ve Düziçi belediyeleri ile de yaptıklarını söyledi. Kavi, MMO'nun TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre asansör konusunda akredite olmuş A Tipi Muayene Kuruluşu olduğunu hatırlattı.

Kavi, şöyle konuştu: ?Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğine göre, asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından yıllık kontrolünün yaptırılması gerekiyor. Aynı zamanda ruhsat kontrolü için imzalanan protokol kapsamında belediyelerimiz asansörlere işletme ruhsatı vermeden önce yapılması gereken kontrolleri belediye adına odamız gerçekleştirecektir. Yine yönetmelikte 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yapının bağlı bulunduğu belediyeleri; belediye sınırları dışındaki yapılar için ise valiliği ya da yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşları asansörlerin yıllık kontrolleri için sorumlu tutuyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber