Saniye nine kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Bitlis'in Atatürk Mahallesi Nur Caddesi üzerinde oğlu ve bir torunuyla birlikte 2 gözlü toprak evde ikamet eden 72 yaşındaki Saniye Aktay, yardımsever ve yetkililerden kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da yaşanan depremden dolayı evi hasar gören Saniye nine evin çatısının her geçen gün çökme tehlikesi oluşturması nedeniyle korku içinde yaşıyor. Hayat arkadaşını 40 yıl önce kaybeden Saniye nine 32 yıldır ikamet ettiği evinin her geçen gün yıkılmaya başladığını bu yüzden Bitlis'teki bir lisede yatılı olarak kalan torununun hafta sonlarında eve geldiğinde evin çökmesinden korktuğu için torununu akrabalarına gönderdiğini dile getirdi.

Eşinin belediyeden emekli olduğunu anlatan Saniye Nine, ?Eşimin belediyede sekiz senelik bir hizmeti vardı. O yüzden aylık 520 lira emekli maaşı alıyorum. Oğlum ve küçük torunumla birlikte bu evde kalıyoruz. Evimizin tavanları yıkılmak üzere olduğundan evde kalmaya korkuyoruz. Beş oğlum iki kızım var. Çocuklarımdan yalnız biri yanımda kalıyor. Onların da kendi aileleri var. Bu yüzden ellerinden bir şey gelmiyor. Hepsi kirada oturuyorlar. Çok zor geçiniyorlar.? dedi.

Yetkililerden destek istediklerini ama her hangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren Saniye nine, ?Ana cadde yolu yapılırken yetkililer kontrole gelmişlerdi. Ben de onlara durumumu anlattım. Gelip eve baktılar. Ama kimse bugüne kadar aramadı. Özellikle bu yıl ki kar evin tavanını çok yıprattı." diyerek şöyle konuştu:

"Evimiz yolun hemen alt tarafında olduğu için aşırı su alıyor. Bu kısa bir süre sonra nem ve yıkıma neden oluyor. Evimizin şuan tek bir odasını kullanabiliyoruz. Van'da meydana gelen deprem sonunda evin büyük bölümünde çatlaklar oluştu. Kendi imkânlarımızla sıva çekerek bu çatlakları kapattık. Ama çok endişeliyiz. Torunum arada bir gelip evde kalmak istiyor. Ama evin yıkılmasından korktuğum için torunumun bu evde kalmasından endişeleniyorum.

Evimi onaracak ya da kiracı olacak durumum yok. Kiraya çıkmayı düşündüm. Hangi evi sorduysam 200 liradan başlıyor. Şimdi ben 520 lira aylıkla 200 lira kira ödersem ne yer ne içerim. Elektrik, su faturamı nasıl öderim. Kış yakacağı nasıl ve hangi parayla alırım bilmiyorum. 32 yıldır oturduğumuz bu evin başımıza yıkılmasından korkuyorum. 2 odası olan evde yalnız bir odanın bir kısmında oturuyor ve yatıyoruz. Diğer odalar, koridor, banyo kullanılmaz hale geldi. Oluşan rutubet sağlığımı etkiliyor. Romatizmam olmasına rağmen dayanmaya çalışıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber