Çiçek'ten birlik çağrısı

TBMM Başkanı Çiçek "Büyüklerimizin söylediği gibi bir olursak, iri olursak, diri olursak, emin olun, gelecek bu milletindir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cemil Çiçek, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, ''Bu coğrafya sevinçlerin ve acıların coğrafyasıdır. Ne zaman ki, aramıza fitne fesat girdi, ne zaman ki sen-ben kavgasına, mevki kavgasına düştük, devletlerimizi yıktık, tarihin en acı zulümlerine maruz kaldık'' diye konuştu.

Mustafalar Köyü Sarıçam Piknik Alanı'nda Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu'nca bu yıl 10'uncusunu düzenlenen ''Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdırellez Şöleni''ne katılan Çiçek, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

''Bir toplum ki, geleneği yoksa, sözü yoksa, sazı yoksa, ona millet denmez. Çok şükür biz büyük bir milletiz. Böyle bir millete mensup olduğumuz için de Cenab-ı Hakk'a hamdediyoruz, hamdediyorum. Biz anavatana, atayurttan geldik. Boylar olarak, aşiretler olarak geldik. Kültürümüzle geldik, medeniyetimizle geldik. Sofilerimizle, dervişlerimizle birlikte geldik. Bin yılı aşan bir süre içerisinde bu coğrafyada muhteşem bir kültür ve medeniyet inşa ettik. Aşiret olarak geldik. Aşiretten devlete, devletten muhteşem bir imparatorluğa giden bir tarih macerası yaşadık. Bu coğrafyada zaman oldu ikbali gördük, sevinçlerimiz oldu. Zaman oldu, sıkıntıyla düştük. Dolayısıyla bu coğrafya sevinçlerin ve acıların coğrafyasıdır. Ne zaman ki, aramıza fitne fesat girdi, ne zaman ki sen-ben kavgasına, mevki kavgasına düştük, devletlerimizi yıktık, tarihin en acı zulümlerine maruz kaldık. Onun için burası bizim evimiz, yurdumuzdur."

Zayıf olana yer yok

Bu toprakların nasıl vatan haline getirildiğinin yeni nesillere anlatılmasını isteyen Çiçek, "Bilesiniz ki, geçmişte gençlerimizin eline silah tutuşturanlar kimlerse; Müslüman olsun olmasın, geçmişte binlerce yıl bir arada yaşadığımız ama güçsüz düştüğümüzde 'ayrı bir devlet kuracaksınız' diye kışkırtanlar kimlerse; bugün terörün arkasındakiler de onlardır. Hiç şüpheniz olmasın. Bugün geçmişi hatırlama günü. Bugün geçmişten ders çıkarıp, geleceğe emin adımlarla yürüme günüdür. Temenni ediyor ve Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum ki, geleceğimiz bugünden aydınlık olacaktır. Milletimizin önü açıktır. Bir ve beraber olursak, büyüklerimizin söylediği gibi bir olursak, iri olursak, diri olursak, emin olun, gelecek bu milletindir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber