ÖSYM, 'Tuğçe'nin geleceği ÖSYM'nin yanıtına bağlı' haberlerine cevap verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4-5 Mayıs 2012 Cuma ve Cumartesi günleri basın yayın organlarında yer alan haberde, ileri safhada lösemi hastası olan ÖSYS adayı Tuğçe Çaka'nın LYS'ye girme talebine ÖSYM'nin vereceği cevabın beklendiği belirtilmektedir.

ÖSYM, sağlık sorunu yaşayan adayların Merkezimize gönderdiği tüm raporları uzman hekimlerden oluşan sağlık kurulunda değerlendirmekte ve özür durumlarına göre; adayları ayrı salonda sınava almak, kendilerine okuyucu/işaretleyici yardımı sağlamak, zorunlu durumlarda özel bir gereçle sınava girilmesine izin vermek vb. hizmetler sunmaktadır. (Özürlü ve sağlık sorunu olan adayların sınava nasıl alınacağına ilişkin ayrıntılı bilgi 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzunun 10.5 maddesinde yer almaktadır. Bu durumdaki adayların, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporuyla Merkezimize başvurmaları gerekmektedir. )

Ancak, Tuğçe Çaka'nın haberlerin yayınlandığı tarihlerde Merkezimize yapmış olduğu herhangi yazılı bir başvuru yoktur. Basında yer alan haberler üzerine aday ile temasa geçilmiş ve talebinin ne olduğunu konusunda kendisinden bilgi alınmış ve gerekli belgeler talep edilmiştir. Lakin Merkezimize yapılan yazılı herhangi bir başvuru olmadan Merkezimizin adayların sağlık durumlarını bilmesi mümkün değildir. Bu nedenle, adayların girecekleri sınav öncesinde yayınlanan ÖSYM kılavuzlarını dikkatle okumaları ve kendilerine sunulan hizmetleri ve bu hizmetlerden hangi koşullarda yararlanabileceklerini öğrenmeleri çok önemlidir.

ÖSYM, herhangi bir özür veya sağlık sorunu gerekçesi ile Merkezimize başvuran tüm adayların raporlarını değerlendirmekte ve kurulun uygun gördüğü adaylara sınav güvenliğini zedelemeyecek biçimde titizlikle yardımcı olmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber