Sivas'ta süt dağıtımı yeniden başladı

Geçen hafta okullarda dağıtımına başlatılan sütlerden Sivas'ta olumsuz etkilenen çok sayıda öğrencinin hastaneye kaldırılmasının ardından durdurulan uygulama yeniden başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Valisi Ali Kolat, bazı illerde olduğu gibi Sivas'ta da istenmeyen bir dağıtım kesintisi yaşandığını, ancak yeniden uygulamaya sorunsuz bir şekilde başladıklarını söyledi. Kızılırmak İlköğretim Okulu'na giderek öğrencilerle birlikte süt içen Vali Kolat'a eşlik eden Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam da öğrencilerden her gün 2 bardak süt içmelerini istedi.

Vali Kolat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ?Bildiğiniz gibi bazı illerde olduğu gibi bizim ilimizde de istenmeyen bir süt dağıtımı kesintisi oldu. Tekrar biz ilimizde süt dağıtımına başladık. En ufak bir sıkıntıda yok. Yaptığımız tetkiklerde de en ufak bir sıkıntı yok. Bu yönden rahat olsunlar, bir de bakanlık dağıtım yapan firmayı değiştirdi. Şu andan itibaren sütlerimizi dağıtacağız ve inşallah sağlıklı bir şekilde başarılı bir şekilde uygulama sürecek. sağlık müdürümüz, halk sağlığı müdürümüz ve milli eğitim müdürümüz de burada birlikte sütleri dağıtacağız.? dedi.

Vali Kolat, daha sonra 1. sınıf öğrencileriyle birlikte süt içerek tadının çok güzel olduğunu söyledi, kurum müdürleri ve basın mensuplarına da süt içirdi.

Öğrenciler de bu sütün önceki süt gibi olmadığını önceki sütün tadının kötü olduğundan yakındı. Bazı öğrencilerin dağıtılan sütü içmemesi dikkat çekti. Sude Naz isimli öğrenci, ailesinin okulda dağıtılan sütü içmemesi telkininde bulunduğunu kaydetti.

Daha önceki sütleri dağıtılan firma, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından incelenmiş, tahlil sonuçlarına göre firma dağıtım zincirinden çıkarılmıştı. Sivas'ta ikinci kez başlayan dağıtım başka bir firma tarafından sürdürülüyor.

Süt dağıtımına İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber