Kırsal alan destiğiyle 30 köylüye 120 düve verildi

Burdur'un Ağlasun ilçesine bağlı Kibrit köyünde 30 aileye 120 düve dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen 'Kırsal Alanda Sosyal Destek' projesi çiftçiyi desteklemeye devam ediyor. Sınırlı Sorumlu Kibrit Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif'in hazırladığı proje ile 120 düve yeni sahiplerine teslim edildi. Dağıtımı yapılacak gebe düvelerin 2 yıl ödemesiz çiftçiye verildiğini söyleyen İl Tarım Müdürü Ahmet Dallı, ?Ödemeler 2 yıldan sonra 8 yıl içerisinde faizsiz taksitlerle ödenecek. Dağıtımı yapılan düveler kaliteli hayvanlardan seçilmiştir. Düvelerin 1 yıllık hayvan sigortaları yapılmıştır." dedi.

Burdur'da önümüzdeki günlerde hayvancılık fuarı yapılacağı müjdesini veren Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Kamil Özcan da, bu fuarla hem ildeki hayvancılığı, hem de bu alandaki yeni teknolojileri tanıtacaklarını belirtti. Fuarda 35 bin kişiyle süt içme rekoru denemesi yapılacağını aktaran DSYB Başkanı Özcan, köy halkının tamamını rekor denemesine davet etti.

Düve sahiplerine sertifika veren Özcan, düvelerin sahiplerine hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından plaket töreni ve düve dağıtımı yapıldı. Köy hanımları, dağıtımdan sonra davetlilere gözleme ve ayran ikram etti. Şenlik havasında gerçekleşen teslimata, Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan, Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Yelişbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı ve Bucak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber