İstanbul Adalet Sarayı'nda İSMEK sergisi açıldı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İSMEK'in düzenlediği "İstanbul Konulu Ödüllü Eserler" sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı katıldı.

İstanbul Meslek Edindirme Kursları (İSMEK)'nın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlediği "İstanbul Konulu Ödüllü Eserler" sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, adliye personeli ve İSMEK kursiyerleri katıldı. Açılışta konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, insanoğlunun nihayeti hedefinin mutlu olmak olduğunu söyledi. Mutlu olmanın vazgeçilmez iki öğesinin adalet ve sanat olduğunu belirten Vali Mutlu, ?Adalet ve sanat içerisinde yaşayabilmek bir insanın mutluluğunun önemli parametrelerindendir. Adalet ve sanat bir araya geldiğinde mutlu olmamak mümkün değildir." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise kurslar eğitim alan öğrenci sayısının 1 milyon 390 bin olduğunu kaydetti. Topbaş, "Meslek edindirme kursları insanların sanat duygularını ortaya çıkarıyor. Geleneksel sanatımızı yeniden güncelleştiriyor. Ayrıca yine kursları önemli bir rehabilite merkezi ve suç oranlarının düşmesinde önemli bir meşguliyet olarak görüyoruz." dedi.

Sanata önem verdiklerini belirten Turan Çolakkadı ise, adliyede yargılamanın yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerinde bulunacağını anlattı. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber