Hilmi Güler: Güneş enerjisi Burdur'a yetebilir

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Burdur'un güneş ve rüzgar enerjisi için ideal bir kent olduğunu ve bu enerjinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ) konferans salonunda düzenlenen ?Türkiye'nin Enerji Politikası Açısından Yenilenebilir Enerji ve Doğal Kaynakların Kullanımı' konulu konferansa katılan Hilmi Güler, ?Güneş ve rüzgar enerjisi pahalı deniliyordu, bedava enerji, güneş enerjisinde bulunuyor. Akdeniz Bölgesi ülkemizde en yoğun güneş alan bölge. Bu güneşi iyi kullanırsak bizim enerji ihtiyacımızı karşılar.? dedi.

Özellikle Burdur'un yenilenebilir enerji konusunda çok kaynakları olduğunu anlatan Güler, şöyle konuştu: "Güneş enerjisini kullanabilir, onun dışında hatırı sayılır şekilde rüzgar var, onun haritasını çıkarmıştık. Hatta geçende bazı yerlerin çatısını uçuracak kadar şiddetli rüzgarın olduğunu gördük. Bunu sürdürülebilir şekilde kullanabilirsek, müthiş bir avantaj sağlanabilir. Bir taraftan gölüyle, bir taraftan MAKÜ'yle müthiş bir grup var. Öğrencilerimizin de katkılarıyla Burdur'da çok önemli projeler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda genç kardeşlerimize meslek olarak bir geçim kaynağı sağlar, hem Burdur'un ve çevresinin kalkınmasına katkısı olabilir."

"TÜRKİYE'NİN KADERİ PETROLE BAĞLI DEĞİL"

Türkiye'de sadece tabii kaynakların olmadığını söyleyen Güler, Türkiye'nin kaderinin petrole bağlı olmadığını belirterek, "Türkiye endüstri, tarım ağırlıklı, biz petrole kaderimizi bağlamadık. Belki burada güzel bir planlama var, güneş var, rüzgar var, su var, sadece petrol yok." şeklinde konuştu.

Konferansa Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, Daire müdürleri ve MAKÜ Burdur Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü öğrencileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber