KCK, ?Öcalan devletin adamıdır' diyen başkanı görevden almış

Terör örgütü KCK Türkiye Meclisi ana davasının görüldüğü duruşmada ilginç bilgiler ortaya çıkıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün yapılan 48'inci duruşmada, ?PKK'nın MİT tarafından kurulduğu' ve ?Öcalan'ın devletin adamı' iddialarıyla ilgili BDP'li bir başkanın görevden alındığı belirlendi.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden terör örgütü KCK ana davasında sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasında devam edildi. Duruşmaya 49 tutuklu sanık, raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Mahkeme başkanı Menderes Yılmaz, yoklamanın ardından sanıklar ile ilgili delillerin okunmasına devam edilmesine karar verdi. Sanıklardan kapatılan DTP Diyarbakır Başkan Yardımcısı Musa Farisoğulları ile ilgili delillerin okunmasına devam edildi. Farisoğulları ile ilgili dosyadaki telefon görüşmelerinin dökümünü okuyan Mahkeme Başkanı Yılmaz, sanığa savunma için söz verdi. Sanık ise Kürtçe yaptığı konuşmada iddiaları kabul etmedi.

Mahkemede okunan telefon görüşmelerinin dökümlerinde sanık Farisoğulları'nı 2009 yılında arayan Ali Bilim adındaki bir kişi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaşananları anlatıyor. Arayan kişi Farisoğulları'na, ?Adam elini duvardaki başkan Apo'nun resmine vuruyor, buna inanmayın, devlet adamıdır diyor. Aynı kişi ilçede ?Öcalan'a peygamber denildiğini' anlatıyor, homoseksüel olduğunu anlatıyor. Buna rağmen ilçe başkanlığı buna veriliyor. 9 yaşandaki kız çocuğuyla evlenen birine veriliyor.? şeklinde ifadeler kullanıyor. Sanık Musa Farisoğulları'nın ?bu adam kimdir' sorusu üzerine Ali Bilim, ?Bunu yapan Hüseyin Dilim'dir? cevabını veriyor. Sanık Farisoğulları'nı arayan kişi şöyle devam ediyor: ?Buradan bir belediye alıyorduk, Kahta'yı alıyorduk. Şehitler için mevlit de verdik. İmza kampanyaları düzenledik. 100 kişilik bir gençlik kurduk, hatta bu konuda Diyarbakır'a geldik, sizlerden yardım istedik. Kahta böylece güzelleşti ancak bir kesimi rahatsız etti. Bu kişi Türkiye yürütmesine (KCK TM) şikayet edeceğim.? diyor. Sanık ise savunmasında ilçe başkanlığı yapan biriyle ilgili bir partilinin kendisini aradığını, ilçe başkanının da kısa süre sonra görevden alındığını belirterek kendisiyle ilgili hiçbir suçlama olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber