Okullarda süt dağıtımı sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, okullarda süt dağıtımı uygulamasını kesintiye uğratacak bir durumun tespit edilmediğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Pelitli Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 4. Trabzon İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, okul sütü projesiyle ilgili son günlerde bazı spekülasyonlar yapıldığını söyledi.

Erdoğan, 81 vilayette her gün dağıtılan 7 milyon 200 bin süt paketinde, gıda zehirlenmesine yol açacak tek bir pakete rastlanılmadığını belirterek, ''Hassasiyeti olmayan her çocuğumuz dağıttığımız sütü rahatlıkla içebilir ve içsin. Bu konuda hiç kimsenin tereddütü olmasın'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Süt aktır. AK Parti de oradan geliyor zaten. Süt temizdir. Süt üzerindeki, içindeki en küçük pisliği gösterecek kadar dahi beyazdır. Türkiye'de muhalefet çocuklara süt dağıtımını bile istismar edebilecek kadar çirkinleşmiş ama o ak süt, o temiz süt, o beyaz süt muhalefetin kirini apaçık ortaya koymuştur'' dedi.

Projenin Hükümet'e maliyetinin 600 milyon TL civarında olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ''Yolsuzlukların olduğu bir hükümet bunları yapamaz ve bunları Kılıçdaroğlu'nun kafası almaz. Sen hesap uzmanı olabilirsin ama sağlıkçı değilsin, tıp doktoru değilsin'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber