Arkadaş cinayetine tahrik indirimi

Adana'da birlikte alkol aldığı arkadaşını kız kardeşine sarkıntılık ettiği iddiasıyla öldüren sanık, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Haziran 2011'de meydana gelen olayda, Adana'nın Ceyhan ilçesinde çiftçilik yapan Yusuf Tunç (54), kız kardeşi Zülhan Tunç'u (47) annesine bakması için götürmek için Adana'ya geldi. Ceyhan'a gitmeden önce kız kardeşi ve birkaç arkadaşıyla birlikte Abidin Dino Parkı'nda alkol alan Tunç, kız kardeşine sarılıp ?soyun' dediği iddia edilen Mehmet Ali Kaya'yı (51) bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan Tunç, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Son savunmasında kız kardeşini götürmek için Adana'ya geldiğini belirten Tunç, "Kız kardeşim gelmek istemiyordu. Razı etmek için birlikte alkol almaya başladık. Yanımızda arkadaşlarımız vardı. Mehmet Ali Kaya da geldi. Mehmet Ali, ?Senin kız kardeşin parklarda o...luk yapıyor. Onunla bununla yatıyor' diyerek kardeşime sarıldı. Sonra da ?soyun' dedi. Bana ve aileme küfürler etmeye başladı. Ben de ?Mehmet çek git buradan' diyerek yalvardım. Yalvardıkça üzerime geldi. Bana, ?Genelevinde ilk cinayeti ben işledim seni de öldürürüm' dedi. Ben de korkutmak için bıçağımı rastgele salladım. Öldürme kastım yoktu" dedi.

Cinayete tanık olan Tunç'un kız kardeşi Zülhan Tunç ise, alkol alırken Mehmet Ali Kaya'nın kendisine sarıldığını belirterek, "Ben de kendisine ?Yapma, ağabeyim var' dedim. O da ?Ağabeyini boş ver' deyince ağabeyim oturduğu yerden kalktı. Kavga sırasında ağabeyim Mehmet'i bıçakladı" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, sanığı önce müebbet hapse mahkum etti. Ancak sanığın cinayeti tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali göz önüne alınarak cezası 13 yıl 4 ay hapis cezasına indirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber