Hayatlarını engelli çocuklarına adayan annelere ödül

Mamak Belediyesi, 33 yıldan bu yana engelli kızına bakan 55 yaşındaki Meryem Sırmagül ile engelli 2 çocuk annesi Sultan Şahin (48) ve Neziha Temel'i(46) yılın annesi seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti Projesini yürüten uzman doktorlar Mamaklı aileleri evlerinde muayene ediyor. Binlerce aileyi evinde ziyaret eden sağlık ekibi, Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül ile birlikte yılın annelerini seçti. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül eşi Zeliha Akgül ile birlikte, 3 yaşında vurulan yanlış bir iğneden sonra yatağa mahkum olan kızı Çiğdem Sırmagül'e 33 yıldır bebeğe bakar gibi bakan anne Meryem Sırmagül'ü, evinde ziyaret etti. Fedakar annenin çok özel bir anne olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Akgül, anneliğin en güzel örneğini gördüğünü söyledi.

Evladıyla mimiklerle anlaştığını söyleyen anne Sırmagül, çocuğunun 3 yaşına kadar çok sağlıklı olduğunu, vurulduğu iğnenin ardından yürüme ve konuşma fonksiyonlarını yitirdiğini gözyaşları içinde anlattı. Sırmagül, "Kızıma bebeğe bakar gibi bakıyorum. Konuşamıyor, ancak gözlerimizle ve bakışlarımızla anlaşıyoruz. Acıları aşmak kolay değil, bütün engelli annelerine şunu söylemek istiyorum. Çocuklarınıza sevgi ve değer verin.? dedi. Mamak Belediyesi'nin örnek projesi Evde Sağlık Hizmetleri'nden 5 yıldır yararlandıklarını belirten anne Başkan Akgül'e ?Ekipleriniz her aradığımızda geldiler, kızımla yakından ilgilendiler. Böyle bir çalışmayı bize sunduğunuz için size teşekkür ediyorum.? dedi.

Başkan Akgül ve eşi Hürel Mahallesi'nde 3 çocuk annesi Neziha Temel'in Anneler Günü'nü kutlayarak çiçek takdim etti. Yüzde 95 engelli 2 çocuğuna bakan anne Temel, Başkan Akgül'e "Bu güzel ve özel günde Sayın Başkanımız bizi andı, çok duygulandım. Çocuklarım, Mamak Belediyesi'nin Evde Sağlık Hizmetleri'nden faydalanıyor. Sürekli periyodik olarak takipleri ekipler tarafından yapılıyor. Çok memnunuz. Tüm zorlukları sevgiyle aşıyorum. Umarım bu imtihanı da başarıyla bitiririm." diye konuştu.

2 ENGELLİ ÇOCUK VE YATALAK KAYINVALİDESİNE BAKIYOR

Akdere Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Sultan Şahin de (48) Başkan Akgül'ün Anneler Günü'nü kutladığı bir diğer anne. Şahin, hem SP hastası 2 engelli çocuğuna hem de yatalak olan kayınvalidesine bakıyor. Şahin, "Çocuklarımı mutlu etmek, kendi sağlığımdan daha önemli. Onlar benim yaşam kaynağım. Başkanım ve eşine bizi bu özel günde yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Hem çocuklarımın hem de benim yüzümü güldürdü." dedi

Annelerin hakkının ödenmesinin mümkün olmadığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hayatın her anında annelere gereken değerin verilmesi gerektiğini söyledi. Akgül, "Annelerimiz büyük fedakârlık göstererek, yıllarca engelli çocuklarını sabırla büyütmeye çalışmışlar. Bu fedakârlık hiçbir zaman küçümsenemez. Annelerimizi bizim için çok değerlidir. Ve biz bugün burada anneliğin en güzel örneklerini gördük. Özverileri anlatılamaz. Cennet annelerin ayağı altındadır deriz ya işte bu tablo bunun tezahürüdür. Dünyanın tüm yükünü omuzlarında çeken annelerimize sadece bugün değil, her gün minnettarız. Annelerimize tüm annelerimiz adına teşekkür ediyor, anneler gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber