Mavi gençler Doğu'nun umudu olacak

Erzurum'da yenilikçi ve üretken birkaç gencin düşüncesiyle kurulan mavi karakterler, yeni bir gençlik hareketi olan ?Mavi Gençlik Lobisi' çatısı altında bölgenin umudu olacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç dimağların ortak akıl ve kolektif çalışma prensibiyle oluşturdukları yeni oluşum, gençlik politikalarında söz sahibi olmayı hedefliyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Gençlik Çalıştayı'nda temelleri atılan Mavi Gençlik Lobisi (MGL), Erzurum'dan başlayarak bölge vilayetlerde gençlerin ortak bir çatı altında geleceğe dönük fikirlerinin uygulamaya geçmesi noktasında önemli bir oluşum olarak değerlendiriliyor. MGL'nin kurucularından Muhammet İkbal Bakırcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni gençlik hareketinin çıkış noktası ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Bakırcı, gençlik hareketinde yer alan maviyle ilgili şunları kaydetti:

?Bizler için Mavi, bir karakterin simgesidir. Toplumun, ülkesinin, çevresindeki insanların gelişmesine katkıda bulunmak isteyen toplumsal meselelerin çözümüne destek vermek amacıyla karşılık beklemeksizin hizmet vermeyi kendine yaşam tarzı olarak benimsemiş; sosyal sorumluluk seviyesi üst düzeyde olan, değişime ve gelişime açık, katılımcı doğru ve dürüst bireylerin düşünce çizgisini ?Mavi karakter? olarak tanımlıyoruz. MGL ise mavi karakterdeki bireylerin bir araya gelerek oluşturdukları ağdır. MGL hiçbir siyasi örgüte ve sosyal toplum kuruluşuna ait olmamakla birlikte içerisinde toplumun her kesiminden, her görüşten, her inanıştan insanın yer alabileceği yalnızca Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir oluşumdur.?

Mavi renginin önemine dikkati çeken Bakırcı, ?Mavi kelimesi, yeşil ile menekşe rengi arasında bir renktir. Bulutsuz gökyüzünün rengidir. Temiz sahillere mavi bayrak asılır. Mavi, bilgeliği, güveni, sadakati simgeler. Kararlılığı ve bağlılığı ifade eder. Temiz sahiller mavi bayraklıdır. Kısacası mavi bizim için renk olmaktan çok daha öte huy olmuştur. Özgürlükçü anlayış ile güçlenen, hak ve hukukun korunduğu, demokratik bir ülke için olgunlaştıran, etkileyici, çok yönlü, çoğaltıcı ve lider bir karakter çizgisi olmuştur? diye konuştu.

MGL'nin misyonuna dikkati çeken Bakırcı, şöyle devam etti:

?Misyonumuz öncelikli olarak Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nden başlayıp, ağımızı ulusal ve uluslararası boyutlara taşıyarak, toplumsal katılım ile gönüllü hizmetler verip, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler yapacak olan sorumluluk bilincini geliştirmektir.

Vizyonumuz, ülke genelinde yaygın, üyesi olmaktan gurur ve mutluluk duyulan, üyeliğine özenilen, çoğaltıcı, etkileyici, dinamik, faydalı örgütüyle toplumda kabul gören, ağırlığı olan, gönüllülük esasına dayanan, öncelikli olarak Kuzey Doğu Anadolu Bölgesine, ardından ulusal ve uluslararası bir hizmet kuruluşu olmaktır.?

Bakırcı, lobinin toplum içinde ahlaki, sosyal, kültürel sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçladığını bildirdi. Kişiler arasında karşılıklı iletişim anlayışını güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Bakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Kişileri dostluk, arkadaşlık, ortaklık bağları ile birleştirerek karşılıklı iletişimi ve anlayışı güçlendirmek. Taraf tutan ve dini inanç farkı gözeten bir bakış açısıyla değil ülkemizin, toplumumuzun yararını gözeten ortak akıl platformu oluşturup, toplumun her kesiminden insanlarla serbest tartışmalar yapabilecek ortam oluşturmak. Ülkemizdeki açık fikirli, üretken, çok yönlü donanımları olan gençler arasında bir iletişim, etkileşim, eş güdüm ağı oluşturmak ve bu ağ vasıtasıyla toplum ve lobi üyelerine faydalı hizmetlerde bulunmak. Toplumun refahına, vatandaşlık bilinci ve milli manevi değerlerin gelişmesine, sosyal dayanışmaya, demokratik katılım bilincine, kişisel erdemlerin gelişmesi, güçlenmesine ve toplumun her kesimine yerleşmesine katkıda bulunmak ve bu yönde ulusal ve uluslararası projeler üretmek.?

?Bazı insanlar dünyaya çivi çakmak için gelir? diyen MGL'nin kurucularından Muhammet İkbal Bakırcı, sözlerini şöyle tamamladı:

?Bazı insanlarsa bu çakılı çiviler üzerine çadır kurmaya gelir. Biz bu dünyaya bir çakılı çivisi olsun diye gelen gençliğiz ve rengimizde mavidir. Merhum büyük şair Mehmet Akif'in dediği gibi "Bu uğursuz gecenin yok mu sabahı?" sualine artık asımın nesli olduğunun şuurunda karanlık gecede ışık yakmak için cesaretle harekete geçen bir grubuz. Ervak Gençlik Kolları Başkanı Burak Kazan ilk adımı Gençlik Çalıştayı'nda attık. Ardından tüm bu süreçte kişisel olarak her zaman danıştığımız büyüklerimiz Hamza Kavaz ve Fatih Tüzemen de lobi çalışmamız için büyük özveride bulundu. İl ve ilçe belediye başkanlarından da ciddi bir destek ve katkı gördük. Özellikle Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Fatih Çintimar'ın önemli destekleri oldu. Esasen biz bir fotoğrafa sığmayacak kadar geniş bir aile oluşmasına vesile olduk denebilir. Burak Kazan, Mehmet Emin Daş, Yücel Karakoç ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Serhat Aslan'a teşekkür ediyorum?

Üreten ve düşünen gençlerin bir araya gelmesi için çaba harcayanlardan işadamı Hamza Kavaz da, MGL'nin bölge ve Türkiye için son derece önemli bir gençlik hareketi olduğunu söyledi.

Kavaz, konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi:

?Sayın Bakırcı bu çalışmadan bana bahsedince ülkemizde ve özellikle şehrimizde beklenen bir fikir olduğunu fark ettim. Futbolcu, gazeteci, doktor, mühendis gibi farklı meslek gruplarında öğrenim gören ya da mesleklerini icra eden gençleri bir araya gelmesi ve bu fikrin yayılması ve güçlenmesi için gayret gösterdim. Hakikaten gençliğin ülke menfaatini ilgilendiren böylesine güzel projeler çerçevesinde bir araya gelmesi lazım. Ben bu gençlere inanıyorum ve her zaman yanlarındayım. Tüm diğer destek veren kişi ve kuruluşları da kutlamak lazım. Onlara teşekkür etmek lazım. Gençlerimiz mavi gençlik sadece gücü yettiğine değil güçlerinin yetmediğine de cesaretle talip olmuş önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Yolları açık olsun, arkalarından esen rüzgar eksik olmasın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber