Urla'da Dünya Çiftçiler Günü etkinlikleri

İzmir'in Urla ilçesinde Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın da katıldığı etkinlik düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, siyasi parti il başkanları ile daire amirleri, oda başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Milletvekilleri çiftçilerle sohbet ederken, etkinlikte Urlalı üreticiler ürünlerini yarıştırdı.

CHP milletvekili Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin artık kendine yeten ülkeler arasında yer almadığını savunarak "Biz dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken, maalesef yurtdışından temel gıda maddelerini alır hale geldik. Bunun siyasi partilerle ilişkisi yok, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık konusunda ciddi sorunları var" dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık da, çiftçi bir ailenin çocuğu olduğu için bu konuda önemli bilgilere sahip olduğunu ve TBMM'de tarım komisyonu üyesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Aşlık, "Çok zaman kaybettik ülke olarak. Bizler iktidara 2002'de geldik. O günden bu güne çok yol katettik. Tarımda ihracatımız 10 milyar doları geçti. Ama bu yeterli değil. Bu ülkenin 50 milyar doların üstüne çıkabilecek bir potansiyeli var" dedi.

Etkinlik, sebze, süs bitkileri ve ev ürünleri dalında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber