15 Mayıs 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Mayıs 2012 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cibuti'nin Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ile beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (11.00-14.30)

Meclis'te MHP, AK Parti, BDP ve CHP grupları toplanıyor. (11.00-11.15-12.50-13.30)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.(18.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Dünya Engelliler Haftası Şöleni'ne katılacak. (18.00)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk Akreditasyon Kurumu'nun genel kurul toplantısına katılacak. (09.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile Dışişleri Konutu'nda bir araya gelecek, iki bakan imza töreni ve ortak basın toplantısı yapacak. Davutoğlu, Ankara Palas'ta Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi büyükelçileri yemeğine katılacak. (13.00-15.00-19.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları tarafından ?Anneler Günü' dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen 24. Dönem milletvekili eşleri toplantısına katılacak. (13.30)

CHP milletvekilleri 27 Mayıs'ta askerin istifa mektuplarını yazmış (Özel)

27 Mayıs 1960 darbesine götüren süreçte TSK'da yaşanan istifalara ilişkin ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor. Dönemin CHP Ordu Milletvekili Ferda Güley ile CHP milletvekili Bahri Yazır'ın Kurmay Binbaşı Çetiner'in ?istifa dilekçesi'ni kendilerinin yazıp imzalattığı ortaya çıktı. Vekiller istifa dilekçesini, daha sonra ise CHP Genel Merkezi'nde basına fakslamış. Yazır ile Güley'in Çetiner'i tebrik mektupları ve CHP il örgütlerinin müstafi binbaşıya yardım kampanyaları da gazetelere haber olmuş.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz İzmir'de EXPO 2020 adaylığı yönlendirme kurulu toplantısına katılacak. Partisinin il başkanlığını da ziyaret edecek olan Yılmaz daha sonra kentten ayrılacak. (10.50 - 11.15 - 17.15)

AB Bakanı Egemen Bağış ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Karabük'te, 'Irmak-Karabük- Zonguldak Demiryolu Hattının, Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi' temel atma törenine katılacak. (14.30-12.30-16.45)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen dördüncü yüz nakli ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda dün kaybolan ve yapılan çalışmalar sonrasında yerleri tespit edilen Ukraynalı dağcı grubu ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Dağcılardan bir kişin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, yeni kabineyi Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayına sunacak. Sır gibi saklanan isimleri Rusya halkı kadar, dünya kamuoyu da merakla bekliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da yapılacak gayri resmi Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü zirvelerine katılacak. Kremlin'e çıkmasının ardından eski Sovyet ülke liderleri ile bir araya gelecek olan Putin'in dış politikaya yönelik değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber