Girişimci başhekim

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Devlet Hastanesi'nin poliklinik sayısının ihtiyaca cevap vermediğini gören başhekim Dr. Muzaffer Akyazıcı, kiraladığı iki katlı depoyu poliklinik haline getirirek halkın hizmetine sundu.

Poliklinik sayısındaki yetersizlikten dolayı hastaların tedavilerinde yaşanan aksaklığı ortadan kaldırmak için kolları sıvayan Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Akyazıcı, Taşocakları Mevkii'nde kiraladığı iki adet depoyu kısa sürede poliklinik haline getirerek halkın hizmetine sundu. Hizmete giren yeni poliklinikler olası bir deprem anında acil müdahale merkezine dönüşebilme özelliğine sahip.

1996'dan 2004'e kadar SSK Trabzon Bölge Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten Akyazıcı, Kartal Devlet Hastanesi'ne atanır atanmaz, öncelikle hastanenin eksikliklerini gidermek için harekete geçti. Hedeflerinin hastaneye gelen her hastanın mutlaka sağlık hizmeti almasını sağlamak olduğunu ifade eden Akyazıcı, yeni poliklinikler sayesinde hastanede hizmet kalitesinde ve muayene edilen hasta sayısında önemli artış olduğunu ifade etti.

Ameliyathane hazır halde

Başhekim Akyazıcı, çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Üç adet ameliyathane, işleve hazır hale getirildi. Ayrıca olası bir depremde ulaşımın imkansızlığı düşünülerek, yeni poliklinik binasının yanında bulunan Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait iki parsel arsanın hastaneye devri için Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvuruldu. Bu alanlar alındığında alanda otopark ve helikopter pisti oluşturulacak. Deprem anında, bölgeye iki adet dev çadır kurularak hastane alanına dönüştürülmesi de planlandı."

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber