Eğitim-Bir-Sen'den başörtülüleri fişleyen prof'a tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, başörtülü öğrencileri fişleyen öğretim üyesine tepki göstererek, "Böyle profesörler varken düşmana gerek yok." dedi. Ordu evlerinde bile başörtüsüne serbestliğin getirildiğini hatırlatan Özer, özgürlüklerin ana merkezi olması gereken üniversitelerde böyle bir olayın yaşanmasının utanç verici olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Özer, "Bizler yıllarca üniversite kapılarında özgürlükleri turnikelere sıkıştırılan kızların gözyaşlarıyla ıslandık. Başörtüsü yasağının uygulanması için öğretim üyelerine dönüp 'Gerekirse bilimsel çalışmaları askıya alın' diyen Kemal Alemdaroğlu gibi profesörlerin fütursuzluklarına dişimizi gıcırdattık, ikna odalarında imha edilmeye çalışılan çocukların ağırlaşan sancılarının altında ezildik. Şehit annesini başörtülü olduğu için protokolden kaldıran komutan yüzünden gerildik. Yıllar sonra üniversite kapılarındaki dram bitti diye sevinirken 28 Şubat apoletlilerine özenen zorbanın biri çıkıyor ve elindeki fotoğraf makinesiyle aymazca başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çekiyor, onları fişliyor. Herkesi torna ürünü olarak görmek isteyen bu aşağılık zihniyet, farklılıklara tahammülde hazım sorunu yaşıyor; 'kamusal alan' diye zihinlere çizgiler çiziyor ve bu alanda eğitim almak isteyen çocuklarımızın özgürlüklerini elinden alıyor. Eğer milli mücadelede şehit olan Erzurumlu Nene Hatun, Kara Fatma, Adana'dan Hatice Hatun ve daha niceleri hayatta olsalardı, sizin bu ülkenin çocuğu olduğunuza inanmayıp ?siz varken düşmana ne gerek var? diyeceklerinden en ufak bir şüphemiz bile yok." dedi.

Yeni anayasa ile 'din ve vicdan hürriyeti'nin teminat altına alınmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Özer, ?Kamusal alan' adına yapılan dayatmalar ve meşru olmayan yasal düzenlemeler bir an önce son bulmalıdır. Kamusal alana girene kadar değil, bu ülkede zulüm bitene kadar saçmalıklarla mücadele etmek akıl sahibi herkesin ortak görevidir." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber