Kadın temsilciler Çorum için biraraya geldi

Çorum Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ARMONİ) ilde bulunan sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini kahvaltıda buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek binasında düzenlenen kahvaltıya dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda üye katıldı. Burada bir konuşma yapan Süheyb Kadın Derneği Başkanı Esra Alkan, yapılan toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, zaman zaman stk'ların başkanlarının bir araya gelerek Çorum'un sorunlarını ele almaları gerektiğini belirtti.

Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Huriye Çoban ise burada yaptığı konuşmada, özellikle kadın stk'ların teknik kapasitelerinin ve organizasyonel yapılarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi ve yönetimler üzerindeki etkin olmasının, o ülkeleri daha çağdaş ve demokratik hale getirdiğini belirten Çoban, stk'ların demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olduğunu söyledi.

Her alanda birlik ve beraberliğin sağlanmasının stk'lar açısından büyük önem taşıdığını belirten Huriye Çoban, kentin sorunlarını çözmek için bir arada projeler oluşturmayı hedeflediklerini ve bu sayede farkındalığı artıracaklarını dile getirdi. Kahvaltı sonunda ortak projelerin üretilmesi kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber