Gündoğdu: Yarın kıran kıran bir pazarlık başlayacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde yarın kıran kırana pazarlık başlayacağını belirterek, hükümetin yarın yeni bir teklifle gelmesini beklediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin 6. oturumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devam etti. Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun başkanlık yaptığı toplantı öncesinde Gündoğdu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sözlerine Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Gündoğdu, Salı günü Türkiye genelinde yaptıkları eyleme katılan Memur-Sen üyelerine teşekkür ederek, ?Eylemlerin amacı hükümeti sıkıştırmaktı, testi kırılmadan önlem almaktı, muhatabı hükümetti. Hem Başbakanın hem Sayın Bakanların açıklamalarından görüyoruz ki eylem amacına ulaşmış. Bizim de amacımız 21 Mayıs akşamı, gece saat 24.00'e kadar bu masadan hak ettiğimiz sonucu almak. Ondan sonra tepkisiz mi kalacağız, hayır. Ama 21 Mayıs'tan sonra muhatabımız Hükümet değil, yarısı sendika yöneticileri olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu.? dedi.

Amaçlarının üzüm yemek olduğunu kaydeden Gündoğdu, 4 milyon memuru, emekliyi memnun etmek için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, gelinen nokta itibariyle ümitlerinin, sivil baskı unsuru olan tepkiler dolayısıyla arttığını ifade etti. Dünkü oturumda 11 hizmet kolunun 9'una ilişkin görüşmeleri tamamladıklarını anımsatan Gündoğdu, esas genel toplu sözleşmenin, Memur-Sen'in toplu sözleşme teklifiyle öğleden sonra başlayacağına dikkat çekti. ?Yarın, kıran kırana pazarlık başlıyor? diyen Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı: ?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in getirdiği teklifi beğenmedik. Yarın, yeni bir teklifle gelmelerini bekliyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinden iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. 4 milyon çalışana yapılacak zam milyonlarca esnafın da can suyu olacak.?

MEMUR-SEN'E SATAŞMAK KİMSEYE FAYDA GETİRMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Memur-Sen'e yönelik eleştirilerine de değinen Gündoğdu, Memur-Sen'in darbecilerle yaşamaktansa ömür boyu aç kalmayı tercih eden bir örgüt olduğunu hatırlattı. Memur-Sen'e sataşmanın kimseye fayda getirmeyeceğini ifade eden Gündoğdu, ?Daha toplu sözleşme sonuçlarının yargıya gitmeyeceğini bilmeyen bir adamdan lider olur mu? sorusunu bugün sormayacağım, daha sonra özel olarak soracağım. Allah, CHP'ye gönül verenlere yardım etsin." diye konuştu.

"BİZ BU MASAYA OLAN ÜMİDİMİZİ KORUYORUZ"

''Türkiye Kamu-Sen'in 23 Mayıs'ta yapacağı iş bırakma eylemine destek verecek misiniz?'' şeklindeki bir soru üzerine ise Gündoğdu, masadan sonuç almak için hükümeti sıkıştırmanın daha doğru olduğunun altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"21 Mayıs gece yarısına kadar yapılacak her eylemin masadan anlamlı bir sonuç çıkmasına destek olacağız. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda da sonuç çıkmazsa bu zamana kadar Memur-Sen hiç bir yanlışa tepkisiz kalmamıştır, elbette tepkimizi Başkanlar Kurulu'nda kararlaştırır, ortaya koyarız. Biz bu masaya olan ümidimizi koruyoruz. Bu koruma doğrultusunda da siyasi sorumluluğu olan iktidara ve onun buradaki temsilcisi Kamu İşveren Heyet Başkanı'na 'vermeye mecbursunuz' diyerek baskı üretiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber