Endonezyalı gazetecilerin Türkiye ziyareti Antalya'dan başladı

Endonezyalı gazetecilerin Türkiye gezisi Antalya'dan başladı. Türk meslektaşlarıyla yemekte bir araya gelen konuk gazeteciler, iki ülke medyası hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM) ve Medyalog Endonezya Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği programla Endonezya'nın önde gelen gazetecilerinden oluşan bir grup Türkiye'ye geldi. Bir hafta boyunca İstanbul, Ankara, Konya, Kapadokya'yı gezecek olan misafir gazeteciler Türkiye'nin kültürünü, örf adet ve yaşam biçimini yerinde görme imkânı bulacak.

Endonezya'nın ünlü gazete ve televizyonlarının genel yayın yönetmenleri ile üst yöneticilerinden oluşan misafirlerin ilk durağı Antalya oldu. İki ülke gazetecileri Talya Otel'de düzenlenen yemeğe katıldı. Birbirleriyle tanışan gazeteciler yemek boyunca iki ülke ve medyaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

AKDİM Genel Sekreteri İbrahim Kundak, Endonezyalı gazetecilerle Türk gazetecileri bir araya getirip diyalog faaliyetlerini artırmak istediklerini söyledi. Endonezyalı basın mensuplarının bu bağlamda bir hafta boyunca Türkiye'de misafir edileceğini belirten Kundak, konuk gazetecilerin iki gün boyunca Antalya'yı gezeceklerini kaydetti.

Endonezyalı gazeteciler adına konuşan ülkenin sahibi devlet olan tek haber ajansı Antara'nın Genel Yayın Yönetmeni Saiful Hadi, 250 bin nüfusa sahip ülkelerinde 16 bin kayıtlı gazeteci bulunduğu bilgisini verdi. Saiful Hadi, gezinin amacının Türkiye'nin tarihi, kültürel ve politik işleyişi hakkında daha geniş bilgi edinmek olduğunu ifade etti.

Yemeğin ardından AKDİM Genel Sekteri İbrahim Kundak, misafirleri adına Antara Genel Yayın Yönetmeni Saiful Hadi'ye plaket verdi. İki ülke gazetecileri program sonunda toplu fotoğraf çektirdi.

Antalya'dan bir grup Türk gazeteci geçen yıl Endonezya'yı ziyaret etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber