Sivas'ta 19 Mayıs kutlamaları

Sivas'ın Suşehri ilçesinde köy pazarının bulunduğu sokakta kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, bin 500 metre koşan kız öğrenci fenalaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Konağı önünde başlayan anma programında, Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına Spor Müdürü Bahtiyar Yılmaz'ın çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Gönüloğlu Mahallesi Gürsel Sokak'ta yapılan anma programında sokağa yerleştirilen protokol sandalyeleri ve öğrenciler ilginç görüntüler oluştururken, etkinliklerde kız öğrenciler bin 500 ve erkek öğrenciler 2 bin metre gençlik koşuları gerçekleştirildi.

Kız öğrencilerin bin 500 metre koşusunda Cengiz Topel Kız Teknik Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Hilal Demircan ve Ebru Ünlü fenalaşarak baygınlık geçirdi. Bayılan öğrenciler, tören yerinde ambulans bulunmadığı için bir öğretmenin otomobili ile hastaneye kaldırıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor Müdürü Bahtiyar Yılmaz yaptı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilçede liseler arasında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe idarecileri tarafından verildi. Daha sonra halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Tören sonrası ilçe idarecileri, öğrenciler ile birlikte Sivas Caddesi üzerinde gençlik yürüyüşü gerçekleştirdi.

CHP KUTLAMALAR İÇİN GETİRDİĞİ ÇELENGİ GERİ GÖTÜRDÜ

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Suşehri İlçe Başkanlığı, tören bitiminde genel merkezlerinin talimatı ile Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koymak istedi. Ancak emniyet birimleri tarafından kendilerine gelen kanun ve yönetmelik gereği çelenk konulmasına izin verilmedi. Törenlerin ilçe merkezinde bir sokakta yapılmasına tepki gösteren partililer tepkilerini dile getirirken, İlçe Başkanı Hüseyin Çorlu, "19 Mayıs Türk aydınlanmasının devrimidir, kıvılcımıdır ve temelidir. Biz bu temeli Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Bu düzeni bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu çelengi kalbimize gömeriz ancak yasalar gereği çelengimizi koymamıza izin verilmedi. Biz de bu durumu protesto edip çelengimizi geri götürüyoruz" dedi.

19 Mayıs töreninde, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, cumhuriyet savcısı Görkem Keysan, daire amirleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber