Bisikletli gençten valiye: Kanka Vali, yarışalım mı?/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamalarında önce dev bir motosiklete binip, tören alanında tur attı, tören sonrasında da bisiklete binip, Valilik Konağının yolunu tuttu. Bir bisikletli gencin, ?Kanka Vali, yarış yapalım mı?? şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu.

?Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 93. yıl dönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da coşkuyla kutlandı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce Uğur Mumcu Meydanında organize edilen kutlamalara, güneşli ve sıcak havaya rağmen yoğun ilgi gösterildi. Gençlerin hazırlamış olduğu gösterilerin yanı sıra bisiklet ve motosikletlerle yapılan şovlar da büyük alkış topladı. Kutlamalara Mersin'den katılan bir vatandaşın, 3 tekerlekten oluşan dev motosikleti, tören alanındakileri olduğu kadar Vali Coş'un da ilgisini çekti. Protokol tribününden aşağıya inip, söz konusunu vatandaşın yanına gelen Coş, daha sonra kafasına kask takıp, motosikletin arka koltuğuna oturup, motosikletin sahibi ile birlikte tören alanında kısa bir tur attı. Gençler Hüseyin Avni Coş'a alkışlarıyla destek verdi.

?KANKA VALİ YARIŞALIM MI??

Yaklaşık 1.5 saat süren; ?Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlama etkinliklerinin sona ermesinin ardından, tören alanında bulunan bisikletli çocuklarla ayaküstü sohbet eden Vali Coş, bir çocuğun bisikletini aldı ve Uğur Mumcu Meydanından Sular istikametine doğru pedal çevirmeye başladı. Tören alanından ayrılanlar, Vali Coş'u bisiklet sürerken önce şaşırdı, sonra da alkışlarıyla kendisine tezahüratlarda bulundu. Coş, bisiklet sürerken korumaları da peşinden koşması ilginç görüntüler oluştururken, makam ve koruma araçları da Vali Coş'u konvoy halinde takip etti. Bu esnada aynı istikamette bisikletiyle seyir halinde olan bir gencin; ?Kanka Vali, yarışalım mı?? demesi gülüşmelere neden oldu.

?BİSİKLET KULLANIMINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM?

Kasım Gülek Köprüsüne ulaştıktan sonra yönünü Gazipaşa Caddesine çeviren Hüseyin Avni Coş, cadde üzerinde bir süre daha pedal çevirdikten sonra bisikletten indi, çocuklara teşekkür edip, cadde üzerinde bulunan esnaflarla ayaküstü sohbet etti. Gazetecilerin kendisine yöneltmiş olduğu soruları da yanıtlayan Vali Coş, 8-9 yaşından bu yana bisiklete bindiğini ifade ederek, ?Bisiklet kullanmak çok keyifli bir şey. Sağlık açısından önemli bir spor olmasının yanında kentteki trafik sorununun aşılmasında da çözüm olabilecek bir ulaşım aracı. Bisiklet kullanımını toplumda yaygınlaştırmamız lazım. Bu konuya dikkat çekmek, spor yapan gençlerimize destek verdiğimizi göstermek için bisiklete bindim. Boş zamanlarımızda bisiklete binmemiz gerektiğini bir kez daha anladım. Normal şartlarda bu trafikte bisiklet kullanmak çok zor, bu nedenle bisiklet yolları yapılması şart? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber