CHP'li Gök: Devrim için kanımızı vermekten korkmamalıyız

CHP'nin Mersin'de düzenlediği alternatif 19 Mayıs programında konuşan Milletvekili İsa Gök, Devrim için kanımızı vermekten korkmamalıyız. Ölmek gerekiyorsa ölmelisiniz, devrim başka türlü yapılmaz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de CHP teşkilatı, valiliğin düzenlediği 19 Mayıs törenlerinin ?düşük profilli' olduğu gerekçesiyle alternatif program düzenlendi. İl Başkanlığı önünde milletvekilleri Aytuğ Atıcı, İsa Gök ve İl Başkanı Yılmaz Şanlı öncülüğünde toplanan partililer ellerine aldıkları bayraklarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sloganlar atan ve marşlar söyleyen kalabalık resmi törenin bitmesinin ardından Cumhuriyet Alanı'na geldi.

Gençlik ve kadın kolları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından kalabalığı hitap eden Mersin Milletvekili İsa Gök'ün, ?Ölmek gerekiyorsa ölmelisiniz, devrim için kanımızı vermekten korkmamalıyız. Devrimcilik direnmektir. Mahalle mahalle, semt semt, sokak sokak direnmedir. Korkmamalıyız, direnmeliyiz. Dişe diş, göze göz, kanımızı vermekten korkmamalıyız.? diye konuştu..

?Bunun için sorumlu olduğumuz ecdadımız var. Sorumlu olduğumuz denizler var. Yusuflar var. Sorumlu olduğumuz Çanakkale Şehitleri var. Sorumlu olduğumuz 1984'ten beri verdiğimiz şehitler var." diyen Gök, bu bayrağa herkesin sorumlu olduğunu söyledi. Bu sorumluluğun ölmek gerekiyorsa ölmek, direnmek gerekiyorsa direnmek olduğunu ifade eden Gök sözlerini şöyle sürdürdü: ?Devrim başka türlü yapılmaz. Anti emperyalist mücadele yumrukla olur, dirençle olur. Dişe diş olur. Sizler devrimcisiniz. Sizler büyük önderin evlatlarısınız. Ey Mersin bu güzelliği kaptırmayalım. Ey Mersin Bayrağımızı düşürmeyelim. Ey Mersin devrimcilerimizi, şehitlerimizi hatırlayalım. Alanlara, sokaklara, mahallelere dağılmaya korkmayalım.?

Kalabalığa "Ölümüne kadar direnmeye var mısınız', ?Ölümüne kadar devrim mücadelesine var mısınız, yeniden Atatürk'e Cumhuriyet'e var mısınız" diye seslenen Gök alkışlanması üzerine sözlerini ?Size can feda, helal olsun size.? diyerek tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber