İHH Yozgat Gönüllüleri Afrika'da 4 su kuyusu açtı

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yozgat gönüllüleri, Çad ve Bangladeş'te 4 su kuyusu açtı. Su kuyularına Yozgat 1 ve Yozgat 2 isimleri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHH İnsani Yardım Vakfı Yozgat Temsilcisi Salih Erbek, Afrika ülkelerinde su sıkıntısı çeken Müslümanlara yardım etmek amacıyla geçen yıl Mayıs ayında kermes düzenlediklerini hatırlattı. Afrika'da insanların açlıkla, susuzlukla yaşam mücadelesi içerisinde olduğunu ifade eden Erbek, "Afrika'da coğrafi şartlar, uzun süreli kuraklık, alt yapı eksikliği sebebiyle insanlar içme suyu bulmakta zorlanıyor. Afrika ülkelerinde su sıkıntısı çeken Müslüman kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım edebilmek amacıyla Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda kermes düzenledik. Kermesten elde edilen gelirle, kuraklık nedeniyle su sıkıntısı çeken Afrika kıtasının Çad ülkesinde Yozgat 1 ve Yozgat 2, adında iki tane su kuyusu açtık. Ayrıca temiz su kaynakları bulunmayan Bangladeş'te de yine Yozgat1, Yozgat 2, adında iki tane su kuyusunu açtık. 4 su kuyusunu şu an faaliyete geçirdik. Kermesimize katkıda bulunan vatandaşlarımız ne büyük sevap kazandıklarını şimdi daha iyi anlayacaklardır.'' dedi.

Erbek, 26-29 Mayıs tarihlerinde yine kermes düzenleyeceklerini, bu kermesten elde edilecek gelirle de Kenya'da cami ve Kur'an kursu yaptıracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber