Bakıcı anneleri öğretim üyeleri eğitecek

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri, Sevgi Evleri ve Bakım Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'de kalan çocuklara bakıcı annelik yapan 60 personeli, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğretim üyeleri eğitecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CBÜ ile Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında bakıcı annelere eğitim verilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Protokol, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan arasında imzalandı. Protokol çerçevesinde, Çocuk Evleri, Sevgi Evleri ve Bakım Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklara bakıcı annelik yapan personele, çocuk, ergen gelişimi ve bakımı konusunda CBÜ öğretim üyeleri tarafından hizmet içi eğitim verilecek. Eğitimin koordinatörlüğünü, CBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yapacak. Eğitim, CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı, Salihli MYO Çocuk Gelişimi Bölümü ve Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar, Öğretim Görevlisi Pelin Piştav Akmeşe, Öğretim Görevlisi Esma Esgin Günder, Yrd. Doç. Dr. Öykü Özü, Yrd. Doç. Dr. Süheyla Rahman tarafından verilecek.

Çocuk istismarı ve ihmali, çocuklarda uyum ve davranış bozuklukları ve baş etme yöntemleri, çocuk hastalıkları ve koruma, çocukta oyun ve oyun materyalleri, çocuk ve ergenle iletişim, ergenlik dönemi özellikleri ve ergenlerde sık yaşanan problemlerle başa çıkma, çocuklarda beslenme ve gıda güvenliği, bakım personeline stresle başa çıkma ve öfke kontrolü kazandırma, çocuklarda ilk yardım-ev kazaları, hijyen konu başlıklarından oluşan eğitim programının bir kısmı uygulamalı olacak. 72 saati ise uygulamalı ve teorik olarak gerçekleştirilecek. Eğitim programının amacı, toplumun önemli sorunlarından biri olan korunma ve bakıma muhtaç çocukların yaşadıkları yurt, yuva ve çocuk evlerinde büyük bir özveri ile çalışan personelin bilgi birikimini artırarak daha kaliteli, daha sağlıklı bir ortam oluşturmak. Böylece daha bilinçli olarak yaklaşılan bu çocukların ileri ki yaşamlarında topluma uyumları ve topluma sağladıkları katkının artacağı öngörülüyor. Bir farkındalık oluşturmak isteyen Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, konusunda uzman öğretim üyelerinden bu eğitim desteğini alarak kurumlar arası işbirliğini artırılmasına vesile olacak.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, marka şehir olma yolundaki Manisa ilinde farkındalıklar oluşturmak için üniversitenin bilgi ve birikimi ile her türlü işbirliğinde aktif rol oynayacaklarını, kurumlarla işbirliğine önem verdiklerini, toplumsal sorumluluk projelerine de her türlü desteği vereceklerini söyledi.

CBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Uzun Araz da bu projeyi önemsediklerini, toplumun her kesiminin, bu çocuklar ve işi çok zor olan bu anneler konusunda duyarlı olmaları gerektiğini ve her türlü desteğe açık olduklarını kaydetti. Araz, CBÜ Sürekli Eğitim Merkezi olarak, bu kapsamda konusunda uzman olan, farklı alanlardaki öğretim üyelerini bir araya getirerek bu projenin gerçekleşmesinde rol oynadıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, ?Öncelikle Manisa'da üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün kurulmuş olması, bizim ve diğer kurumlar açısından büyük önem taşımaktadır. Bu merkezin açılmasındaki çabalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye teşekkür ederim. Ayrıca bu işbirliği protokolünün hazırlanmasında büyük katkıları olan Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Uzun Araz ve uzaktan yakından gelerek eğitim desteği veren öğretim görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah, ilerleyen günlerde huzurevlerimizde bulunan yaşlılarımıza hizmet veren bakım elemanlarına yönelik, yine böyle bir eğitim programı konusunda destek isteyeceğiz. Koruma bakım altında bulunan çocuklarımızın sosyal ve akademik başarılarının arttırılması ve bizden ayrıldıktan sonra kendi ayakları üstünde durabilmeleri için tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımıza büyük görevler düşmektedir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber