Oltu'da ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Erzurum'un Oltu ilçesinde Ebrar Yardım Eğitim ve Kültür Derneği tarafından dar gelirli öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oltu Kalesi önünde kurulan ve 14 gün açık kalacak kermesin açılışını Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Vekili Ömer Toprak Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan yaptı. Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve beraberindekiler daha sonra kermesi dolaşarak alışveriş yaptı. Çobanoğlu, bu tür hayır işlerinin çoğaltılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fakir öğrenciler yararına yapılan bu faaliyetlerin boşa gitmeyeceğini söyledi.

Çobanoğlu, "Toplumun en önemli görevlerinden biride yardımlaşmaktır. İşte kermeste bu toplumsal görevin önemli bir parçası. Milletimiz olarak dünyada yardımseverliğiyle tanınmış bir milletiz. Bu kermeste de ben inanıyorum ki beklediğimizin üzerinde alışveriş yapılarak yardım edilecektir. Oltulu halkı ve esnafımız yardımseverdir birçok konuda yardımını esirgememiştir. Bu duyarlılıklarını burada da sürdüreceklerine inanıyorum. Kermesimizin hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilere destek vermenin her vatandaşın görevi olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Semiha Gülen, kermesi yoksul ve ihtiyaç sahibi çocuklar için düzenlediklerini belirterek, kermeste sunulan çeyizlik eşyaların dernek üyesi bayanların el emeği, göz nuru çalışması olduğunu ifade etti.

İlçe Müftülüğü Vaizi Arslan Dursun'un yaptığı açılış duasıyla başlayan kermese İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber