Şehirde güneş, Uludağ'da kar keyfi

Yaz sıcaklarının yavaş yavaş etkisini göstermeye başladığı Bursa'da, kış şartlarını yaşamak isteyenler kendini Uludağ'a atıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyeleri de Osmangazi Belediyesi işbirliği ile Uludağ'da karın tadını çıkarttı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Atatürk'ü Anma ve Gençlik Tırmanışı' 33 dağcının katılımıyla 15 saat süren tırmanışın ardından 'bir günde 5 zirve'ye ulaşılarak tamamlandı.

Uludağ oteller bölgesinden saat 09.00'da yürüyüşe geçen dağcılar, zorlu hava şartlarına aldırış etmeden ilk olarak 2 bin 489 metre yüksekliğindeki Zirve Tepe'ye ardından da 2 bin 542 metre yüksekliğindeki Karataş Tepesi'ne ulaştı. Görüş mesafesinin sıfır noktasına düştüğü 2 bin 543 metre yüksekliğindeki Uludağ Tepesi'ne ulaşan 33 dağcı burada Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Zaman zaman tipiye yakalanan dağcılar, şiddetli rüzgâra rağmen 2 bin 468 metre yüksekliğindeki Kavgalı Tepe'ye yürümeyi başardı. Tırmanışın son durağı olan 2 bin 476 metre yüksekliğindeki Kuztepe'ye ise yoğun sis altında ayak basan dağcılar, 15 saat süren tırmanışın ardından gece yarısı yürüyüşü tamamladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da zirve tırmanışı öncesi, Sarıalan'dan Kirazlıyayla'ya sembolik bir yürüyüş yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber