Sivas'ta Türkçe Olimpiyatları coşkusu yaşanacak

10. Türkçe Olimpiyatları coşkusu Sivas'ta da yaşanacak. Türkçe Olimpiyatları Sivas Tertip Komitesi Başkanı Semih Beldek, Sivas'ta bu sene 2. kez düzenleyecekleri etkinliğe 30'a yakın ülkeden 65 öğrencinin katılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatları için ülkemize gelen öğrenciler, Sivas'a da gelecek. Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği(ASSİAD)'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkçe Olimpiyatları Sivas Tertip Komitesi Başkanı Semih Beldek, 41 ülkeden bin 500 öğrencinin 30 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında yapılacak organizasyonlarla vatandaşlarla buluşacağını belirtti. Beldek, Sivas'ta bu sene 2. kez düzenlenecek etkinliğe de 30'a yakın ülkeden 65 öğrencinin katılacağını söyledi.

Etkinlikte öğrencilerin, halk oyunları oynayacağını ve şiirler ve türküler söyleyeceğini belirten Beldek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4 Eylül stadının tıklım tıklım dolacağına inandıklarını kaydetti.

Vatandaşları 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 20.30'da 4 Eylül stadına beklediklerini söyleyen Beldek, vatandaşların, ABD'den Kamboçya'ya, Azerbaycan'dan Endonezya'ya 30 farklı ülkeden gelen öğrenciyi izleme fırsatı bulacağını dile getirdi.

ASSİAD Başkanı Emre Çapraz da Türkçe Olimpiyatları Sivas etkinliği için ilimize gelecek olan öğrencileri 29 Mayıs Salı günü karşılayacaklarını belirterek, öğrencilerin gün içerisinde Sivas'ta çeşitli ziyaretlerde bulunacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber