'Türkiye'de orman varlığı artıyor'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada orman varlığı azalırken Türkiye'de arttığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Düzce'ye geldi. Eroğlu'nun ilk ziyaret durağı Düzce Valiliği oldu. Valilik binası önünde başta Düzce Valisi Vasip Şahin olmak üzere protokol üyelerinin yer aldığı kalabalık bir grup tarafından karşılanan Eroğlu, bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ormanların ve ormanlardan üretilen ürünlerin Orman Yönetim Konseyi (FSC) sertifikalı olması için başlatılan çalışmalara değinen Eroğlu, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin FSC sertifikasını sorumlu tutması nedeniyle, özellikle mobilya ihracatında yaşanan sıkıntıların bu sertifikanın alınmasının ardından giderileceğini söyledi.

Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye'de arttığına dikkat çeken Eroğlu, bunda orman yangınına müdahaledeki başarılı çalışmaların ve ormanları gençleştirmedeki önemli projelerin etkisi olduğunu anlattı. Bakanlığının Düzce'ye ilişkin yatırımlarından da söz eden Veysel Eroğlu,şöyle konuştu:

?Düzce orman ve su kaynakları açısından en önemli illerimizden bir tanesi. Burada yapacak çok işimiz var. Bugün Düzce'de bir koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu toplantımızda 2015 yılına dek yapacağımız çalışmaları planlayacağız. Düzce'de 7 dereyi ıslah ettik, 8 dere daha var. Bunların ıslahına ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Asar deresi ıslah çalışmaları sonrası ödül almıştır. Diğer ıslah projelerini de tamamlayarak, çevreyi mükemmel hale getirmeliyiz.

Akçakoca Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı Akçakoca'nın su sıkıntısının giderilmesine yönelik taleplerde bulundu. Yatırım programına alarak, bu sıkıntıyı gidereceğiz.? Bakan Eroğlu, birkaç yatırım bakanlığı tarafından Düzce'ye 2012 yılında yaklaşık 2,6 milyar TL'lik yatırım yapılacağını, bu rakamın yıl sonuna kadar 3 milyar TL'yi bulabileceğini ifade etti. Düzce Valisi Vasip Şahin'in brifing sunmasının ardından Bakan Veysel Eroğlu valilikten ayrıldı.

DÜZCE YEŞİL GÜNLERİNE GERİ DÖNECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ikinci ziyaret durağı Düzce Belediyesi oldu. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce'de yapılan çalışmalara verilen destekten dolayı Bakan Eroğlu'na teşekkür etti. Bakan Eroğlu da burada yaptığı açıklamada, Düzce'yi eski yeşil günlerine döndürmek üzere proje hazırladıklarını ve kentin değişik alanlarına ıhlamur, kestane ağaçları dikeceklerini ifade etti. Düzce'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılamak üzere planlama yaptıklarına dikkat çeken Eroğlu, ?Düzce İstanbul için önemli bir su kaynağı ve çanak bir bölge. Bu bölgeyi korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Düzce'deki hayat standardını yükseltmeliyiz. Yöre halkının bu yerleşim alanlarından gelir elde etmesi için gerekli çalışmaları yapacağız? dedi.

Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın çalışmalarından övgüyle bahseden Eroğlu, Düzce'nin her geçen gün güzelleştiğine dikkat çekti. Bakan Eroğlu, yarım kalmış alt yapı sorunlarının tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber