Hanefi Avcı, 'mecburen' gitti

Haber Giriş : 16 Haziran 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı iken, bir dizi atama operasyonu sonucunda görevden alınarak geçici görevle Edirne'ye ataması yapılan Hanefi Avcı, bugün görevine başlayacak.

KOM Daire Başkanlığı'ndan ayrılmadan önce sağlık sorunu nedeniyle rapor alan ve dün rapor süresi dolan Avcı, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun onayı sonrasında yeni görevine başlamak için hazırlanan resmi yazıyı tebellüğ etti.

Atama operasyonu
Edirne'ye atamasının yapılmasının ardından Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ile görüşerek görevi istemediği dile getirilen Avcı, sağlık raporunun dolmasının ardından 3 gün içinde göreve başlamadığı takdirde "müstafi" duruma düşecekti. Bu nedenle Avcı, teşkilattan ayrılmamak için zorunlu olarak vekâleten görevlendirildiği Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevine başlayacak. Bu görev, Avcı'nın ilk il emniyet müdürlüğü görevi olacak. Böylece, son yıllarda gerçekleştirilen en önemli atama operasyonu sonucunda Avcı, İçişleri Bakanlığı'nca "merkezden uzaklaştırılmış" oldu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber