Vali Odabaş, eğitimcilerle bir araya geldi

Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği yemekli toplantıya katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenevi'nde yapılan yemekli toplantıya; Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Kızıltaş ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yusuf Odabaş, geçen seneye göre bu sene biraz daha iyi olduklarını belirterek "Belki öğrencilerimiz Türkiye'de derece yapmış olmayabilir ama, önemli olan genel ortalamanın yüksek olması. Bunu Kilis olarak bundan böyle sağlayacağız. Bu bir ekip işidir, kadro işidir, birlikte çalışma işidir" dedi.

Odabaş, birlikte çalışılırsa, ekip ruhuyla çalışılırsa; öğrenci velileriyle, öğretmenlerle, yöneticilerle birlikte hareket edilirse başarının artacağına inandığını belirtti.

"Burada başarının önemli bir noktası okulların pansiyonlu olması" diyen Odabaş, sadece pansiyonun da yetmediğini, pansiyonlarda daha iyi yöneticilerin de olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "O çocuklar bize teslim ediliyor. Orada görevlendirdiğimiz pansiyondaki yöneticilerin mutlaka o çocukları kendi çocukları gibi koruması ve kollaması lazım. Bu çocukların çoğu köylerden değişik kasabalardan, ilçelerden gelen çocuklar ve bize teslim edilen çocuklar. Biz bunları en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Bu pansiyonlarında bu başarıda etkisi olduğuna inanıyorum. Onun için bu tempoyu aşağıya çekmeyecek şekilde gittikçe biraz daha yukarıya ilerletecek şekilde çalışmak zorundayız."

Bu konunun daha iyiye gitmesi konusunda ne gerekiyorsa imkanlar ölçüsünde alt yapının iyileştirilmesi konusunda hep beraber çalışacaklarını anlatan Yusuf Odabaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Üniversite sınavına girecek olan son sınıf öğrencilerin de son derece hassas ve iyi bir şekilde, üniversiteye hazırlanma ve üniversiteye girme yönünde gayret sarf etmelerini bekliyor, talep ediyorum. İnşallah bu yılda beklediğimiz sonuçları alırız. Önümüzdeki yıl için sosyal bilimler lisesinin açılması yönünde faaliyetlerimiz var.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber