Aile Bakanlığı çocuk koruma ve destekleyici tedbirlerine el attı

Korunma ihtiyacı olan çocuklar hakkında alınacak tedbirler ile suça sürüklenen çocuklar hakkında uygulanacak güvenlik tedbirlerinin usul ve esaslarında artık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da söz sahibi olacak.

Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklikle "Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu" ibareleri "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı" şeklinde değiştirildi. Buna göre, danışmanlık tedbirleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yerine getirilecek. Koordinasyonun sekretarya hizmetlerini ise artık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yürütecek.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle artık koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumların koordinasyonu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülecek. Koordinasyonun sekretarya hizmetleri, il ve ilçelerden gelen teklifler ve konuyla ilgili istatistikler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumların koordinasyonunu sağlamak üzere Adalet Bakanlığı yerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarının veya görevlendireceği bir müsteşar yardımcısının başkanlığında, gerek görülen hallerde toplantı düzenlenecek. Yönetmelik hükümleri Adalet Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber