Yetişkin eğitiminde medya okur yazarlığı önerisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Alt Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, "Medya okur yazarlığı anlamında ders içeriklerinin geliştirilmesi, medya okur yazarlığının yetişkin eğitiminde de yaygınlaştırılması konusunda önerilerimiz var" dedi.

Zeynep Karahan Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'deki tüm partilerin katkısıyla alt komisyonun çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Komisyonun, cinsiyet eşitliğinin medya ölçeğinde de sağlanmasına katkı sunabilecek nitelikte tespitler ve öneriler bütünü oluşturmak üzere hazırlığını sürdürdüğünü anlatan Uslu, alt komisyonun bu çerçevede yasaklardan ve yasakçı bir anlayıştan uzak durduğunu ifade etti.

Komisyonun özgürlükçü ve aynı zamanda öz denetim kanallarını güçlendiren bir yapılanmasının olduğunu dile getiren Uslu, etik ilkelere sözde değil özde sahip çıkıldığı bir medya yapılanmasına, cinsiyet eşitliği konusunda da ulaşılması adına geniş bir perspektifi ortaya koyduklarını ifade etti.

Bu konuda bir rapor hazırlandığını, diğer ülkelerdeki öz denetim sistemlerinin Türkiye'nin sosyolojik yapısına uyarlanmasını sağlayacak önerilerin geliştirilmeye çalışıldığına işaret eden Uslu, şunları kaydetti:

"Medya okur yazarlığı anlamında ders içeriklerinin geliştirilmesi, medya okur yazarlığının yetişkin eğitiminde de yaygınlaştırılması konusunda önerilerimiz var. Ayrıca yeni yapıların kurulmasına yönelik de çalışmalar var. Bütün bunları haziran ayı içerisinde, konunun tüm muhataplarıyla ve en geniş ölçüde de kamuoyuyla paylaşacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber