Yörük hayatını folklorik bebeklerle anlatıyorlar

Yörükler, turistlere yaşamlarını yaptırdıkları folklorik bebeklerle anlatıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYOKÜD) Başkanı Ömer Gürler, Toroslar'da Yörük hayatını tanıtmak için 250 adet folklorik bebek yaptırdıklarını söyledi. Yaptırdıkları folklorik bebekleri turizm sezonu süresince başta Belek, Alanya ve Side olmak üzere turistik yörelerde sergileyeceklerini belirten Gürler, folklorik bebekleri sergilemek içinde 4 Yörük çadırı yaptırdıklarını ifade etti.

Başkan Gürler, Toroslar'da Yörük kültürünü tanıtmak ve yaygınlaştırmak için 'Özümüz sözümüz 10 Asırlık kültürümüz' projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunduklarını ifade etti. Bakanlığın Toroslar'da alternatif turizm ve kültür turizmine yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Gürler, Gündoğmuş ilçesinde yayla ve köy yaşamı kültürünü yaygınlaştırmak için 6 Yörük çadırını haziran ayı içinde Türk turizmine kazandıracaklarını kaydetti.

Gürler, "Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınmasına özel önem veriyoruz. Toroslar'da kültür ve yayla turizminin yaygınlaşması için haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında Almanya, Norveç, İsveç, İngiltere, Fransa ve Danimarka'dan gelecek olan bin 200 turisti çadırlarda ağırlayacağız. Bölgede Yörük kültürünü tanıtma ve kültür turizmini geliştirmek için 250 folklorik bebek yaptırdık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber