73 yaşındaki kadının organları iki hastaya umut oldu

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, evinde fenelaşarak hastaneye kaldırılan ve beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki Fatma Alp'in bağışlanan organları, iki hastaya umut oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savaştepe ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Alp, geçtiğimiz pazar günü evinde aniden fenalaştı. Yakınları tarafından Savaştepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Alp, buradaki ilk müdahalenin ardından Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin damarlarında tıkanma olduğu tespit edilen kadın, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastanedeki tedavisi süren Alp'in dün (Salı) saat 11.30 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti.

Balıkesir Organ Nakli Koordinatörleri Dr. Bekir Akdemir ve Dr. Fuat Çöken, Alp'in organlarının bağışlanması için yakınlarıyla irtibata geçti. Doktorlar, eşi, çocukları olmayan Fatma Alp'in yakın akrabası Ersin Keser'den, halasının organlarının bağışı için gereken onayı alıp harekete geçti.

Bursa Acıbadem Hastanesi'nden gelen Prof. Dr. Remzi Emiroğlu başkanlığındaki ekip, Alp'in böbrekleri ile karaciğerini aldı. Alp'in alınan organları, Bursa'ya götürüldü. Böbrekler, Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ndeki iki hastaya nakledildi. Alp'in karacaciğeri ise Bursa Özel Acıbadem Hastanesi'ndeki bir hastaya, aşırı yağlanma olduğu için nakledilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber