Ordu, Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanıyor

Bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları coşkusu Ordu'da da yaşanacak. Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği (ORGED)'nin ev sahipliğinde 2 Haziran'da 19 Eylül Stadyumu'nda yapılacak olan şölen, dünyanın farklı renklerini Ordulularla buluşturacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatları Şöleni Ordu Koordinatörü Muhammet Yıldız, hazırlıkların son aşamasına geldiklerini belirterek Ordu'nun olimpiyatlar için kenetlendiğini belirtti. Ordu Valisi Orhan Düzgün, Türkçe Olimpiyatları ile Ordulular'a güzel bir şenlik, güzel bir coşku yaşatılacağını söyledi. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, başka ülke çocuklarının Türkçe konuşuyor olmasının son derece güzel bir olay olduğunu dile getirdi. Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, her ülkede tüten bir ocağımız olmasını çok güzel bir olay olarak nitelendirdi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise "Bu ülkelerde genç nüfusun Türkçe'yi nasıl güzel kullandıkları, bizim yöresel dillerimize dahi nasıl hakim olduklarını bir arada göreceğiz." dedi.

Türkçe Olimpiyatları Şöleni Ordu Koordinatörü Muhammet Yıldız, olimpiyatların bu yıl Ordu'da da düzenleneceğini belirterek hummalı bir çalışmaya girdiklerini ve hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini söyledi. Orduluların olimpiyatlara sahip çıktığını belirten Yıldız, ?Ordulular çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmadı. Hepsine teşekkür ederken 2 Haziran'da halkımızı 19 Eylül Stadyumu'ndaki sölene bekliyoruz." diye konuştu.

VALİ DÜZGÜN: EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Türkçe Olimpiyatları ile Ordulular'a güzel bir şenlik, güzel bir coşku yaşatılmış olacağını söyledi. Düzgün, "Dünyanın dört bir yanında Türkçe öğrenen çocukların olması, Türkçe'yi anadili gibi konuşuyor olmaları hatta bununla yetinmeyip şarkı söyleyebilmeleri, şiir okuyabilmeleri çok güzel bir olay. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tebrik ediyorum." dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise "Başka ülke çocuklarının Türkçe konuşuyor olması son derece güzel bir olay. Bugün uluslararası dil ingilizce olarak kabul ediliyor. Ama Türkçe öğrenen ülkeleri de gördükçe çok mutlu oluyoruz. Farklı tende, farklı ülkelerde insanların Türkçe konuşması çok gurur verici bir olay." ifadelerini kullandı.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan de "Her ülkede tüten bir ocağımız olması çok güzel bir olay. Burada açılan okullarda dil biliniyor, yurt biliniyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkçe'nin çocuklarını izlerken duygulanmamanın mümkün olmadığını söyleyen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Bu ülkelerde genç nüfusun Türkçe'yi nasıl güzel kullandıkları, bizim yöresel dillerimize dahi nasıl hakim olduklarını birarada görüyoruz. Ekran karşısında onları izlerken duygulanmamak mümkün değil, ailemle beraber bu duyguyu yaşayan birisi olarak söylüyorum bunları. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum." dedi.

"İLİMİZ ADINA BÜYÜK BİR KAZANÇ"

Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen ise şu değerlendirmede bulundu: "Dünya'nın değişik bölgelerinde okullar açarak Türk insanının dilini, kültürünü öğretmenin gururunu yaşatan herkese teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Hem spor adamı hem de eğitimci olarak Türkçe olimpiyatlarının Ordu'da yapılması ilimiz adına büyük bir kazançtır. Türk okulları Dünya'nın neredeyse her köşesine açılarak Türk insanının sevgi, hoşgörü ve barış'ını eğitim ile götürmüştür. Türk okulları açıldığı ülkelerde büyük bir güven sağlayarak ailelerin çocuklarını emanet etmelerini sağlamıştır. Bu okullar yılların ardından yine büyük bir organizasyon gerçekleştirerek Türkçe'yi Dünya dili yapmak için olimpiyatlar düzenlemeye başlamıştır. Türkçe Olimpiyatlarının Ordu'da düzenlemesi büyük bir gururdur. Bu gururu insanlarımıza yaşatan herkese şükranlarımı sunarım."

Orduspor'un Brezilyalı Forveti Bruno da "Brezilya'da da Türk okulları bulunuyor. Orada herkesin taktirini kazanan bu okullar, ülkenin en saygın eğitim kurumları arasında yer alıyor. Brezilya da bu okullar büyük güven sağlayarak Türk insanının güvenilir, dost olduğunu göstermiştir. Bu okullar Brezilya ile Türkiye arasında bir nevi elçilik görevini de yerine getiriyor. Türkçe olimpiyatlarında Brezilya'nın da Ordu'ya gelecek olmasından dolayı çok mutlu oldum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber