OGİAD'tan üniversite-özel sektör kaynaşmasına büyük katkı

Üniversite-Özel Sektör Kaynaşması Projesi çerçevesinde Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi(OKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü arasında yapılan çalışma sonucu bir grup öğrenci OGİAD'a üye inşaat firmalarında staj yapıyor. OGİAD, OKÜ ve inşaat firması yetkilileri öğrencilerle üniversitede bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje ile ilgili bilgi veren OGİAD Genel Sekreteri Servati Çatalbaş, "Derneğimiz bünyesinde bulunan inşaat komisyonu üyeleriyle inşaat bölümü öğrencilerinden bir grup öğrenci inşaat firmalarında tecrübe kazanma imkanı buldu. Haftanın belirli günlerinde inşaat firmalarına ve inşaat sahalarına giden öğrenciler şimdiden sektör adına tecrübe kazanmaya başladılar. Ortak yürütülen Üniversite-Özel Sektör Kaynaşması Projesinde İnşaat Mühendisliği Öğrencilerinin başarı düzeyi yüksek olanlardan 10 adet öğrencinin birinci sınıf staj eğitimleri tamamlanmış oldu." dedi.

Genel Sekreter Çatalbaş, bu projenin Türkiye'de ilklerden olduğunu belirterek, "Bu projemizin kabul görmesinde bizlerden yardımlarını esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'ya, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Halil Gerek'e ve İnşaat Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Ahmet Demir'e teşekkür ederim." diye konuştu.

"NE KADAR ŞANSLI OLDUKLARINI MEZUN OLDUKTAN SONRA DAHA İYİ ANLAYACAKLAR"

Proje ile ilgili OKÜ İnşaat Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd.Doç. Halil Gerek ise şöyle konuştu: "OGİAD ve OKÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen, İnşaat Mühendisliği öğrencileri ile ilgili projemizin en güzel tarafı, öğrencilerimiz henüz birinci sınıfta iken, onları iş hayatıyla tanıştırmasıdır. Bu projeyle öğrencilerimiz hem kendilerini tanıyacaklar hem de iş hayatıyla ilgili eşsiz bir tecrübe kazanacak. Bu anlamda ne kadar şanslı olduklarını eminim mezun olduktan sonra daha iyi anlayacaklardır. Okulda edinilen bilgiler ağırlıklı olarak teorik bilgilerdir. Öğrenciler alanlarıyla ilgili birçok kaynak okur, çalışır ama bunları gerçekte nasıl uygulayacaklarını genellikle bilmeyebilirler. Uygulanmayan bilgiler ise bir süre sonra unutulmaya mahkûmdurlar. Üniversitede okurken yapılan uygulamalar öğrencilere bilgileri hala tazeyken pratik yapma ve bu bilgileri daha rahat uygulamaya geçirme imkânı sunar. Projemizde bizlere destek veren OGİAD İnşaat Komisyonu üyelerine ve ortak çalışmalar konusunda bizi yönlendiren Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Orhan Büyükalaca'ya teşekkür ediyorum."

Proje ile ilgili öğrencilerinde tek tek düşüncelerinin alındığı toplantıda uygulamanın gayet verimli ve faydalı olduğu önümüzdeki yıllarda da projenin devam etmesi yönünde karar alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber