Gemlik'te Çocuk Şenlikleri final töreniyle sona erdi

Gemlik Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği ?Pabucu Yarım Çık Dışarıya Oynayalım' Çocuk Şenlikleri sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi Suni Çim Saha Tesisleri'nde organize edilen şenliklerde yarışan 750 öğrenciye madalyaları verildi. Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ahmet Adil Tunç ve Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan İnan'ın da katıldığı final töreni öncesinde çeşitli gösteriler yapıldı.

Bu yıl 2.si yapılan Çocuk Şenlikleri'nde, ilköğretim okulları 2. sınıf öğrencileri 'yağ satarım bal satarım', 3. sınıf öğrencileri 'mendil kapmaca', 4. sınıf öğrencileri 'tombik' ve 5. sınıf öğrencileri de 'yakan top' kategorilerinde yarıştılar. Nisan ayında Gemlik Belediyesi'nin oyun setlerini hediye etmesiyle okullarda başlayan şenlikler, mayıs ayı boyunca da Sosyal Yaşam Merkezi Spor Tesisleri'nde düzenlenen yarışmalarla devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Gemlik ve çevresinde toplam 9 bin ilköğretim okulu öğrencisinin bu oyunlardan faydalandığını, 750 öğrencinin de yarışmalarda yer aldığını söyledi. Oyun seti, belediye armalı tişört, oyuncaklar, maddi ve manevi yardımların yanı sıra madalyalar için de Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'a teşekkür eden Ercümen, geleneksel hale getirilen şenliklerin önümüzdeki yıllarda yeni aktiviteler ile renklendirileceğini sözlerine ekledi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ise konuşmasına "Annelerin babaların cennet kokulu çocukları" diyerek başladı. İlköğretim okulu öğrencilerini sanal oyunlardan uzaklaştırıp, gerçek oyunlarla tanıştırmak amacıyla organize edilen şenliklerin oldukça coşkulu geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi'nin sadece alt yapı, yatırım hizmetleri yapmadığını, spor, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra okullara yönelik de hizmetlerde bulunduğunu bildirdi.

Başkanvekili Refik Yılmaz, oyunların geleneksel hale geldiğini de vurgulayarak, önümüzdeki yıl için daha coşkulu bir organizasyon için kolları sıvadıklarını söyledi. Yılmaz, oyunların koordinatörlüğünü üstlenen Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Duran ve oyunlarda görev yapan öğretmenlere de teşekkür etti.

Öğrencilerin gösteri karşılaşmalarını ilgiyle izleyen protokolü üyeleri, çocuklarla da sohbet ederek, şakalaştı. Final töreni madalya takdimi ve öğrenci eğlenceleri ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber