Mustafapaşa'da resim festivali başladı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde, bu yıl ilki düzenlenecek olan Resim Festivali başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde, bu yıl ilki düzenlenecek olan Resim Festivali başladı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 15 ressamın katıldığı festival, 28 Mayıs 2012 tarihine kadar devam edecek.

Festivale katılan sanatçılar, Kapadokya'nın en büyük açık hava müzesi görünümünde olan, onlarca tarihi konak ve köşke sahip bulunan, doğal ve kültürel varlıkları ile ünlü beldenin resimlerini çizecek. Festivale katılan sanatçılar, Sanat Grubu Başkanı Zeynep Dalkılıç ile birlikte festival öncesi Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak'ı makamında ziyaret etti. Dalkılıç, burada yaptığı açıklamada, festival kapsamında katılan sanatçıların beldeyi tanıması ve yapacakları kültürel varlıkları tanıması amacıyla geniş çaplı gezi düzenleyeceklerini kaydetti.

Beldenin tarihinin yüzyıllar öncesine dayandığını, mübadele öncesinde bölgede yaşayan Rumların kendi dillerinde Güneşin Şehri anlamına gelen Sinasos ismini verdiğini bildiklerini ifade eden Dalkılıç, festivali düzenlemelerinin ana nedenini de bu bilgilerin oluşturduğunu anlattı.

Festivali düzenlemeden önce birkaç arkadaşı ile beldeye gelerek Belediye Başkanı Levent Ak'ı ziyaret ettiklerini ve bilgi aldıklarını anlatan Dalkılıç, ?Bize, 'burası Kapadokya'nın en büyük açık hava müzesidir.' demişti. Bunu beldede yaptığımız gezide ben de bizzat gördüm. Şimdi arkadaşlarım 'az bile söylenmiş' diyor. Burasını dünyanın en büyük müzesi diye tanımlıyorum. İnsanın ömrünün resim yapmaya yetmeyeceği kanısındayım. Bir haftalık yapacağımız çalışma sonrasında yapacağımız eserlerimizi Mustafapaşa'da, 28 Mayıs 2012 tarihinde sanat severlerle buluşturacağız.? diye konuştu.

Başkan Ak ise festivali düzenlemedeki amaçlarının beldeyi kültürel, tarihsel ve doğal güzellikleri ile tanıtmak olduğunu ifade etti. Levent Ak, festivale gelen sanatçılardan modern ve geleneksel sanatların ışığında farklı kültürlerin biraraya gelmesini sağlayarak, muhteşem doğanın resimlerinin yapılarak, gelecek nesillere ışık tutacak bir koleksiyon yapmalarını istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber