Çocuk Hakları Çocuk Komitesi toplandı

Mersin'de Çocuk Hakları Çocuk Komitesi toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi (ÇOGEM)'ndeki toplantıda konuşan Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi Başkanı Yasin Burak Koşar 8 yılda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Koşar çalışmalarının UNICEF'in çocuk formlarında beğenildiğini kaydetti.

Toplantıda alınan kararları açıklayan Koşar, özel hastanelerin acil girişlerinde doktor görmeden bazı hastalara acil değilmiş gibi muamele edildiğini ifade ederek bunun önüne geçilmesini ve alınan ücretlerle ilgili bilgilerin görünecek yerlere asılması istedi. Koşar, şikayetlerle ilgili özel hastanelerin daha sık denetlenmesi gerektiğini kaydetti.

Okul civarındaki sigara ve içki satışı yapılmaması için emniyet ve zabıta denetimlerinin artırılmasını isteyen Koşar, alınan diğer kararları ise şu şekilde açıkladı: ?Çocukların yarım veya bir saat geç gelmesi durumunda okuldan atılmalarının önüne geçilmeli. Sıfır not uygulaması çocukları rencide edici olmakla birlikte sıfır not veren öğretmenin çocuğa sıfırın üzerinde bilgi verip verememesi sorgulanmalı. Okullarda 5 dakikalık teneffüs aralığı çocukları olumsuz etkilemekte bunu nedenle aralar 15 dakikadan az olmamalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber