McCurdy: Türklerin ABD'de politik arenada büyük eksikleri var

Amerika-Türk Koalisyonu (TCA) Başkanı Lincon McCurdy, ABD'de yaşayan Türklerin her alanda başarılı olduğunu ve önemli yatırımları bulunduğunu, ancak politik arenada büyük eksikleri olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

McCurdy ve ABD'li kongre üyelerinin danışmanlarından oluşan bir heyet, Gaziantep Ticaret Odası (GTO)'nda Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Heyetin ziyaretinde konuşan GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ?Dost ve müttefik ülke ABD'den dostlarımızı şehrimizde görmekten ve Gaziantep Ticaret Odası çatısı altında ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.? dedi.

Konuşmasında Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgiler veren Zeki Yağcı, Gaziantep'in İpek Yolu üzerinde olması sebebiyle tarih boyunca sanayi ve ticaretin merkezi olduğuna dikkat çekti. Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sağladığı gelişimle Türkiye'deki illere model olarak gösterildiğini ifade eden Zeki Yağcı sözlerini şöyle sürdürdü: ?Gaziantep, tarih boyunca hem üretim hem ticaret açısından bugün de olduğu gibi çok önemli bir merkez olmuştur. Bunda en büyük faktör diğer komşu illere nazaran özellikle ekilebilir arazisinin az olması bu kentte yaşayan insanları başka arayışlara sevk etmiş, insanlar zoru yenmeye çalışmıştır. Ticaret yollarının kesişme noktasında olması sebebiyle coğrafi konumunu da avantaja çevirerek ticarete yönelmişler. Gaziantep, tarihte en fazla medeniyetin el değiştirdiği kentlerin başında gelir. Üretim ve ticaretin yoğun olması sebebiyle sürekli olarak bölgesinde lojistiğin merkezi konumunda olmuştur. Bugün gelinin noktada 6 binin üzerinde imalathanesi olan, 200 binin üzerinde bu işletmelerde istihdam yaratan 4 organize sanayi bölgesi, serbest bölgesi, uluslararası hava limanı olan, ülkenin doğusu ve batısına otobanlarla, demir yolları ile ulaşabilen bir ildesiniz. Gaziantep'teki tüm kurum ve kuruluşlar olarak çok ciddi bir birlik ve beraberliğimiz var. Sağlanan ortak akılla kent olarak kendimize Ortadoğu'da ticaret ve sanayinin yanında diplomasi, finans, fuarlar ve kongreler merkezi olma gibi bir vizyon belirledik. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz.?

TCA Başkanı Lincon McCurdy da konuşmasında, TCA'nın kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. McCurdy, TCA'nın Türkiye ile ilgili konuların eğitim yoluyla daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu belirtti. Lincon McCurdy, şöyle konuştu: ?TCA 2007 yılında Washington'da kuruldu ve Türkiye ve Türk Amerikalıların tanınması, görüşlerinin duyurulması, haklarının korunması, iki ülke arasında işbirliği, anlayış ve dostluğun geliştirilmesi, Amerika'da yaşayan Türklerin başarılarının duyurulması ve Amerika'da faaliyet gösteren Türk Derneklerinin koordinasyon içerisinde çalışmasını sağlamak üzere kurulmuştur. Bu amaçlara ulaşmak için ABD Kongresi ile yakın ilişkiler kurmak, gerek kongre üyeleri gerekse onların danışmanlarını Türkiye'ye davet ederek bu kişilerin Türkiye'yi yakından tanımasını sağlayarak iki ülke ilişkilerine olumlu destek vermeye çalışıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretle ABD Kongresi üyelerinin danışmanları ile sizin gibi önemli sivil toplum örgütü temsilcilerini bir araya getirerek merak edilen konularda bilgilenmelerini sağlamayı amaçladık.?

McCurdy, ABD'de 300-500 bin Türk yaşadığını ve bir şey dışında her alanda başarılı olduklarını şöyle dile getirdi: ?ABD'de yaşayan Türkler her alanda başarılılar. Önemli yatırımları var. Ancak politik arenada büyük eksikleri var. Bu Türklerin bu alanda yeteneksiz olduklarından değil, ilgisizliklerinden. Bu alandaki eksikliğin giderilmesi için de Türkleri bu alanlara çekmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar az da olsa başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz.?

Konuşmaların ardından GTO Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile danışmanlar çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı günün anısına TCA Başkanı Lincon McCurdy ve heyet üyelerine plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber