İtfaiye aracını kurtarma operasyonu

Mersin'de dengesini kaybeden itfaiye vincinin 'bom' diye tabir edilen cihazı baraka halindeki binaların üzerine çöktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağırlığın diğer tarafı alması ile aracın çekici bölümü havaya kalktı. Aracın kurtarılarak hızla yere düşürülmesi operasyonu izleyen vatandaşları korkuttu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri palmiye ağacını budamak için dev vinç ile Kiremithane Mahallesi'ndeki ara sokağa geldi. Dev vincin ayaklarını indiren görevliler bom diye tabir edilen bölümünü açarak baraka halindeki binaların üzerinden palmiye ağacına ulaşmaya çalıştılar. Görevlilerin yerin darlığı nedeniyle ayaklarını tam olarak açamadan bomu uzatması nedeniyle aracın dengesi kayboldu. Bom baraka halindeki binaların üzerine çökerken vincin çekici bölümü havaya kalktı. Korkan vinç sürücüsü kendisini dışarı attı.

Baraka halindeki binaların çatının bir bölümü zarar görürken içerine kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Bunun üzerine vinci kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu. Kurtarma çalışmalarını mahalle sakinleri ise film izler gibi seyretti. 2 saatlik bir çalışma sonucu başka bir vinç yardımıyla bom diye tabir edilen bölüm kaldırıldı. Havaya kalkan çekici ise büyük bir gürültüyle yere düştü. Düşme sırasında evin çatısından ve yerden çalışmaları seyreden vatandaşlar büyük korku yaşayarak sağa sola kaçıştı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber