İSO: Tek parti hükümeti de reformları yapamayacaksa kim yapacak?

Haber Giriş : 19 Haziran 2005 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayiciler uzun süredir beklenen reformların bir türlü meclisten geçememesine isyan etti. İSO Başkanı Tanıl Küçük, Başbakan'ın da katıldığı toplantıda "Bu hükümet bile gereken reformları yapamayacaksa bu sorunlar ne zaman çözülecek? Çözümsüzlüğün nedenini anlamıyoruz" dedi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Büyük parlamento çoğunluğuna sahip bir tek parti iktidarı bile gereken reformları yapamayacaksa bu sorunlar ne zaman çözülecektir? İşte bu noktada kafamız karışıyor. Çözümsüzlüğün nedenini anlamakta zorlanıyoruz" dedi. Küçük, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katıldığı İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantisı'nın açılışındaki konuşmasında, üretim ve yatırımın önündeki engellerin varlığını sürdürdüğünü, engellerin başında girdi maliyetlerinin yüksekliğinin geldiğini vurguladı.

Pahalı elektrik sanayiciyi bitirdi

5 yıldır özelleştirme yapılamadığı, elektrik dağıtımında etkinlik ve verimlilik sağlanamadığı için ülkenin 6 katrilyon lira zarara uğradığım ifade eden Küçük, bu zararı tüketiciler, özellikle de elektrik enerjisini en çok kullanan, sanayi işletmelerinin üstlenmiş olduğunu vurguladı. Küçük, "Zararın neresinden dönersek kârdır. Bari bundan sonrasını kurtaralım" dedi. Tanıl Küçük, enerji dağıtımlarmın özelleştirilmesi konusunda, ortaya konan niyete, kararlı açıklamalara rağmen hâlâ beklediklerim ifade ederek, geçen her günün ödedikleri bedeli artırdığını söyledi.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber