'Yediğiniz içtiğiniz' helal olsun

Trabzon Belediyesi, Toç-Bir-Sen, Gimdes İşbirliği ile ?Helal Gıda Paneli' düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Trabzon Belediye Başkan Vekili Nusret Onur Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Trabzon Şube Başkanı Yaşar Seyis, Toç-Bir-Sen Şube Sekreteri İlhan Aydın, Gimdes Genel Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Kamil Büyüközer, Gimdes Baş Denetçisi Ali Kaygısız, ile çok sayıda kişi katıldı.

Panelde konuşan Trabzon Belediye Başkan Vekili Nusret Onur da tüketicinin bir malı alırken o ürünü satan şirketlerin veya kişilerin sertifikalı olup olmadığını sorgulamasının en doğal hakkı olabileceğini belirterek, ?Tüketicinin hizmet aldığı şeyin belgeli veya sertifikalı olup olmadığını talep etmesi toplum sağlığını yakından ilgilendiren bir husustur. Unutulmasın ki hiçbir kamusal hizmet insan sağlığından üstün olamaz. Her alanda insan sağlığı her şeyden önde gelir. Bu bakımdan kurumlar üzerine düşen görevi titizlilikle yürütmelidir.? diye konuştu.

Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, ?Sadece gıda değil, başka alanlarda da haram kullanmamak lazım. Giyindiklerimiz, yediklerimiz, içtiklerimiz haram helal olmalıdır. Helal gıda ile gelecek nesillerimizi korumuş oluruz. Bu konu bu yüzden çok büyük önem arz ediyor. Panelin kırmızı çizgilerimizin belirlenmesine vesile olacağını düşünüyorum.? dedi.

Gimdes Genel Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Kamil Büyüközer ise helal gıdanın üzerine açıklamalarda bulunurken Kur'an-ı Kerim'den ve hadislerden örnekler verdi. Büyüközer, ?Globalleşen dünyamızda artık tüm raflarda aynı ürünü görmekteyiz. Ancak son teknoloji ile üretilen ürünlerin yüzde 70'inden fazlasının Müslüman toplumun inançlarını dikkate almıyor. Müslüman inancına göre gıdalar üretilmelidir. Ürünlerin içersinde kullanılan birçok katkı maddesinin inancımıza uygun olmadığını biliyoruz ve bu katkı maddelerinin yüzde 70'ini ithal yollardan tedarik ediyoruz." diye konuştu.

Gimdes Baş Denetçisi Ali Kaygısız bu konu üzerine benzer açıklamalarda bulunurken, helal olanı yemenin, giyinmenin, içmenin sadece Müslüman'ın yapacağı bir davranış biçimi olmayacağını tüm insanların buna dikkat etmesi gerektiğini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber