Yıldırım Koleji Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatı'nda birinci oldu

Turhal Özel Yıldırım Koleji, bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatı (URFODU)'nda dünya birincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turhal Özel Yıldırım Koleji, bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatı (URFODU)'nda dünya birincisi oldu.

Bu yılki yarışmanın açıklanan sonuçlarına göre Özel Yıldırım Koleji, dört derece alarak yarışmaya damgasını vurdu. Matematik, biyoloji, coğrafya, ana dil (Türkçe), yabancı dil (Almanca, İngilizce) dallarında yapılan yarışmada, Yıldırım Koleji öğrencilerinden Şemsi İrem Şahin, coğrafya alanında dünya birincisi oldu. Alperen Kızıltepe ve Ömer Burak Eyisoy biyoloji dalında dünya üçüncüsü, Berkant Ünlü biyoloji dalında dünya beşincisi, Hamza Kabaağaç matematik dalında dünya beşincisi oldu. Kolej, toplamda bir altın, 2 bronz madalya alarak, olimpiyatlarda ilk 100'e 15 öğrenci sokarak dünya birinciliğini elde etti.

Coğrafya dalında dünya birincisi olan Şemsi İrem Şahin, başarısını okuluna ve öğretmenlerine borçlu olduğunu söyledi.

Turhal Özel Yıldırım Kolej Müdürü Nahit Ören, başarılarından dolayı öğrenci ve onları çalıştıran öğretmenlerine teşekkür ederek, başarının Turhal açısından çok önemli olduğunu söyledi. Okullarında eğitim ve öğretimi, proje tabanlı eğitim anlayışıyla sürdürdüklerini ifade eden Ören, amaçlarının ilçe eğitimine katkı sağlamak ve ilçenin adını uluslararası olimpiyatlarda duyurmak olduğunu kaydetti. Başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ören, ?Her bir öğrencimizin yılda en az bir proje veya olimpiyat çalışmasına katılmasını hedefliyoruz. Uluslararası olimpiyatlarda okulumuzun ve ilçemizin isminin ilk sıralarda yer alması hem okulumuz hem de ilçemiz adına bizleri gayet sevindirdi. Yarışmada başarı elde eden okul öğrencilerimize ve öğretmenlerine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber