Su, engellerini unutturdu

Yürüme engelli vatandaşlar, tekerlekli sandalyelerinden inip Turkuazoo'da dalış yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 binin üzerinde deniz canlısının bulunduğu akvaryumda keyifli dakikalar geçiren engelli vatandaşlar, dalış öncesi balıklardan korktuklarını ancak suya girince suyun çok eğlenceli olduğunu anladıklarını söyledi.

Değirmendere Sualtı Topluluğu ile Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği, yürüme engelli vatandaşlar için Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde bulunan Turkuazoo Akvaryum'da bir etkinlik düzenledi. Organizasyon kapsamında engelli vatandaşlar, köpekbalıkları ve 10 binin üzerinde deniz canlısının yaşadığı akvaryuma dalış yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, engellerini unutan vatandaşların oldukça keyifli olduğu gözlendi.

Etkinliğe dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümenç de katıldı. Encümen, engellilere destek vermek için geldiğini söyledi. Engelli vatandaşların yanında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ercümen, "Arkadaşlarımızın özgüven kazanmaları, neşeli, mutlu, olmaları için buradayız. Gördüğüm kadarıyla da bunu başardık.? dedi.

Programın sonunda duygularını ifade eden engelli vatandaşlar, bu tür etkinliklerin sürekli olmasını istedi. 1999 depreminde iki ayağını kaybeden Ufuk Koçak, ? Arkadaşlarım "Suda ne buluyorsun?" diye sorduklarında, 'ayaklarımı buluyorum' diyorum. Orada, gerçekten de kaybettiklerimizi buluyoruz. Kimimiz kaybettiği bacağını, kimimiz kolunu buluyor.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber