'Parayı ver, dikili bir ağacın olsun'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hüdavendigar Kent Parkı'nda yetişmiş ağaç dikim çalışmaları hızla sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Sizin de dikili bir ağacınız olsun' kampanyasıyla 300 TL ile 2 bin TL arasında değişen bedellerle vatandaşlar da parka dikilen ağaçlara ismini verebiliyor.

Bursa'nın yeşil kimliğini yeniden kazanması için yeşil alan çalışmalarına hız veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı 18-20 yaşındaki yetişmiş ağaçlarla donatıyor. Yeni alınan ağaç sökme-dikme aracı ile seyreltilmesi gereken bölgelerdeki yetişkin ağaçları Hüdavendigar Parkı'na nakleden Büyükşehir Belediyesi, projeye vatandaşları da ortak etmek amacıyla ?Sizin de dikili bir ağacınız olsun' adı altında kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 300 TL ile 2 bin TL arasında değişen bedellerde bağış yapacak olan vatandaşların isimleri buradaki ağaçlara verilecek.

BAŞKAN 2 BİN LİRALIK DEFNE AĞACI DİKTİRDİ

Kampanyayı kendi adına 2 bin TL'lik bağışla defne ağacı dikerek başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, doğaya duyarlı, kentlilik bilincine sahip tüm vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti. Vatandaşların Hüdavendigar Parkı´na dolayısıyla kampanyaya sahip çıkmalarını bekleyen Başkan Altepe, "Ağaç türüne göre 300 TL ile 2 bin TL arasında değişen bedeller, belediyemize gelerek ya da web sitemizden ödenebilecek. Hemşehrilerimiz her ziyaretlerinde bu ağaçları görebilecekler ve kendi ağaçlarıyla burada mutlu olacaklar. Bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Duyarlı hemşehrilerimizi kampanyaya katılmaya davet ediyoruz." dedi.

Bursa'nın tekrar yeşil sıfatına kavuşması ve kente büyük ölçekte parklar kazandırılmasına öncelik verdiklerini, Hüdavendigar Parkı'nın da bu hedef doğrultusunda hazırlandığını kaydeden Başkan Altepe şunları kaydetti: "İçerisinde bulunduğumuz bu park, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerini kapsayan, Bursa'ya gerçek anlamda nefes aldıracak bir buluşma ve aktivite merkezi olacak. 500 bin metrekare alana sahip, en büyük parkımız olacak. Hedefimiz bu parkın hızlı bir şekilde gelişmesi. Bu nedenle 18-20 yaş arası yetişmiş ağaçları taşıyoruz. Her gün buraya yaklaşık 10 ağaç dikiyoruz. İstiyoruz ki bu park, kısa zamanda istenilen konuma kavuşsun. Onlarca yıl bu parkın gelişmesini beklemeyelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber