Mezitli Kaymakamlığı'ndan KKKA'ya tedbir

Mersin'in merkez İlçe Mezitli Kaymakamlığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne (KKKA) neden olan kene ile mücadeleye karşı önleyici tedbirler aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında gündem kene oldu. KKKA ile ilgili kurula bilgi veren Mezitli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Nasır Nesanır, KKKA'nın Türkiye'de bahar ve yaz aylarında bazı kenelerden kaynaklandığını belirterek, ?İlçemizde Kuyuluk bölgesinde 2006 yılında bir vaka görülmesi nedeniyle Mezitli, KKKA bakımından Sağlık Bakanlığı'nın 24 Mayıs 2012 tarih ve 01855 sayılı genelge kriterlerine göre üçüncü öncelikli bölge sınıfına girmiştir? dedi.

Hıfzıssıhha Kurulu da bundan sonra okullarda, camilerde, mesire yerlerinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce köylerde yapılan bilgilendirme toplantılarında KKKA'ya sebep olan kene ile mücadele konusuna öncelik ve ağırlık verilmesine, İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden gelen, KKKA hakkında bilgi, broşür ve afişlerin geniş halk kitlelerine ulaştırılmasına yardımcı olunması konusunda karar aldı..

KKKA hakkında bilgilendirme toplantılarında kene ile mücadeleye öncelik verilmesi, özellikle Mezitli'nin kırsal alanlarında okul, cami, köy odası ve kahvehane gibi mekanlar kullanılarak hastalık ve kene ile mücadele hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapılması karara bağlandı.

Kurul ayrıca, kene bulunan hayvan barınaklarının uygun akarisitlerle usulüne uygun bir şekilde ilaçlamasının sağlanması ve bu ilaçlamalar Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe göre ruhsatlı kurum/kuruluşlarca yapılmasına ve yaptırılmasına, alınan kararların ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine oy birliği ile karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber