Gestaş İskelesi'nde güvenlik tam

Tekirdağ'da bir otomobilin feribottan indikten sonra denize düşmesinin ardından gözler feribot işletmelerine çevrildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Boğazı'nda ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ'ye ait iskelelerde alınan sıkı güvenlik tedbirleri sayesinde bugüne kadar üzücü bir olayın yaşanmadığı belirtildi.

GESTAŞ olarak güvenliğe çok önem verdiklerini söyleyen Destek Hizmetler Sorumlusu Ali Karakaya, ?Yenilenen Çanakkale İskelesi'nde yaya ve araç yolunu tamamen ayırdık. Yayalar hem gemiye binerken hem de inişlerinde kendilerine ayrılan yolu kullanarak güvenli bir şekilde seyahat ediyor. Araç giriş ve çıkışları da kontrollü bir şekilde yapılıyor. Feribotların kapakları kaptan tarafından kontrol ediliyor. Kaptanlarımız, kapağı tamamen kaldırdıktan sonra limandan ayrılıyor, yanaşırken de tam olarak yanaşıp halat attıktan sonra kapakları indiriyor. Liman içerisinde yönlendirme tabelalarımız var. Bunun yanı sıra iki arkadaşımız hem araçlara hem de yayalara yol gösteriyor. Gece yolculukları için alanı aydınlatıyoruz? dedi.

Herhangi bir kaza yaşanmaması için önceden belirlenen tüm kurallara harfiyen uyulduğunu söyleyen Karakaya, ?İskele sahası sürekli kontrolümüz altında. Hem güvenlik görevlilerimiz hem de kurum personelimiz, 24 saat esasına göre hizmet veriyor. Gemi kaptanı, kalkmadan önce saha görevlisinden olur alıyor. Yanaşırken de kapak açılmadan önce iskele sahasının tamamen boşaltılmasını sağlıyoruz. Gemi personeli ile saha personeli, bu anlamda koordineli bir çalışma yürüterek yolcularımızın güven içerisinde seyahat etmesini sağlıyor? diye konuştu.

Karakaya, yaşlılar ve engellilerle fazla yükü olup da yaya yolunu sağlıklı olarak kullanamayacak olan yolcuların terminal binasından gemiye kadar golf arabasıyla taşındığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber